Societat 07/11/2022

Una treballadora de la competència de Cursach diu que un policia local la va amenaçar

Amb les declaracions d'aquest dilluns i de dimarts clouran els testimonis proposats per la Fiscalia

ARA Balears
2 min
Judici del Cas Cursach

PalmaUna treballadora de Sa Trobada, competència del Grup Cursach i que és alhora acusació particular en el judici, ha declarat com a testimoni aquest dilluns a l'Audiència de Palma. La dona ha assegurat que un policia local de la Patrulla Verda la va amenaçar durant una inspecció: "Calla; si no, et posaré una cosa a la bossa".

Preguntada pel Ministeri Fiscalia, la testimoni ha explicat aquest matí que feia feina un dia a la setmana en el local i que la resta, hi anava de clienta. En tot cas, ha contat que "hi havia moltes inspeccions" de la Policia. "Eren horribles, creia que era normal, però em vaig adonar que no ho era. Ens posaven contra la paret i encenien tots els llums", ha afirmat. Per altra banda, ha indicat que també va treballar a Pacha, del Grup Cursach, i que allà no van rebre cap inspecció.

Seguidament, ha declarat com a testimoni un extreballador del bar Tres Torres, ubicat a la Platja de Palma. En el seu interrogatori, ha relatat un incident amb un policia local en el qual, després de comunicar que consumia cocaïna, es va trobar amb els agents que coneixien el cap del seu local.

"Em van enxampar amb mig gram. Anaven de paisà i em van dir que no em farien res, però que un dia em posàs d'acord amb ells per agafar a qui m'havia venut la droga", ha assenyalat. No obstant això, ha dit que s'hi va negar: "Van venir i van parlar amb el meu cap. Quan van marxar em va contar que si no acceptava la seva proposta, ens tancarien el bar".

Una sòcia de Cursach

Finalment, la darrera persona a declarar ha estat la copropietària d'una discoteca ubicada a la Platja de Palma –la qual era propietat de Tolo Cursach i llogava. La dona ha manifestat que la Policia Local va començar a fer inspeccions al local després que el seu marit no contractàs agents com a seguretat privada perquè demanaven el triple que qualsevol altre servei.

La testimoni ha relatat un esdeveniment en el qual ha assegurat que el seu marit, ja mort, li va explicar que uns policies li van exigir treballar com a seguretat en el seu local. Però ell va declinar la proposta pel sou que exigien. A conseqüència d'això, van rebre més inspeccions, segons ha afirmat.

Abans d'això, la dona ha reconegut que el seu marit i ella van ser amics de l'empresari Bartomeu Cursach des del 1978 i que, a banda de llogar-li el local que era de la seva propietat, van ser socis durant més de 10 anys. "Hi ha molt bona relació. Venc per la Policia, no per Cursach", ha insistit. En aquest sentit, ha subratllat: "Estic aquí en nom del meu marit, la seva mort està sobre la consciència d'algunes persones".

Així mateix, ha indicat que el local que va regentar durant 45 anys va haver de tancar durant dos mesos perquè "una caixa de cervesa estava a la sortida d'emergència". "No sabem per què el van tancar, perquè estava en un costat de la barra, però al paper posava a la sortida d'emergència", ha assenyalat.

A més, tot i tenir llicència de discoteca, el seu local era objectiu d'inspeccions de la policia "en hora punta" i presència policial a la porta. "Si veuen policies, ningú entra perquè pensen que hi ha problemes. Perjudica, i molt", ha lamentat. En canvi, ha afegit, els locals veïns "mai els inspeccionaven".

stats