Societat 14/03/2022

Una cinquantena de camioners protesten a Lloseta davant la ministra Reyes Maroto i Teresa Ribera

Han col·lapsat l'autopista d'Inca i les entrades al municipi

ARA Balears
2 min
Retencions en una autovia a Palma en una imatge d’arxiu.

PalmaDes de primera hora d'aquest dilluns, desenes de camions de transportistes fan una protesta per reivindicar la millora de les condicions laborals del sector, que, afirmen, són precàries i no els permeten afrontar la pujada constant del preu del combustible. Prop d'una cinquantena de camioners s'han dirigit a Lloseta, on la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, participaven en l'acte d'inauguració de la planta d'hidrogen. A causa de la protesta, s'han generat grans retencions a l'autopista d'Inca i a l'entrada del municipi de Lloseta.

L'acte ha causat retencions a les entrades a Palma a primera hora del dia, sobretot a la via de cintura i al passeig Marítim, segons ha assenyalat la Direcció General de Trànsit (DGT).

D'aquesta manera, tot i que la vaga no és oficial i no té el suport de la Federació Empresarial Balear de Transport (FEBT), alguns camions sí que han decidit sortir al carrer per tirar endavant la protesta, coincidint amb la convocatòria de vaga per part de la Plataforma per a la Defensa del Sector de Transport de Mercaderies.

Amb tot, segons ha informat IB3, a primera hora del matí cinc grans camions han bloquejat l'entrada a Mercapalma, centre d'on surten gran part dels productes frescos a supermercats i mercats de l'illa. Aquest grup de transportistes ha intentat dificultar l'accés de la resta de companys a les instal·lacions.

La posició de la FEBT

Cal recordar que aquests divendres la FEBT va garantir "el ple proveïment" de mercaderies a l'Arxipèlag i va recalcar que no hi ha convocada "cap aturada" en el sector del transport. No obstant això, l'entitat va alertar que el preu a l'alça dels carburants afectarà de manera directa els usuaris, ja que els costos seran majors.

En aquest sentit, la Federació ha reiterat que la solució a l'increment de preu del combustible és eliminar els impostos als hidrocarburs. Així i tot, ha assegurat que "comparteix" les demandes de les empreses que han aturat la seva activitat aquest dilluns.

Així mateix, des de la FEBT han explicat que hi està havent una "feina intensa" per part del Comitè Nacional del Transport per aconseguir "mesures urgents i immediates" per part de les administracions per pal·liar la greu crisi que pateix ara mateix el sector per l'increment de preus.

stats