Societat 08/07/2020

El govern espanyol declara prioritari el transport marítim entre les Balears i la Península

Segons el BOE, aquestes connexions seran declarades trànsit sensible i estratègic a partir d'aquest dijous

Ara Balears
1 min
L'objectiu és pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària.

PalmaEl govern espanyol ha declarat prioritari el transport marítim entre les Balears i la Península. Així, a partir d'aquest dijous, dia 9 de juliol, les connexions marítimes de passatgers i mercaderies amb l'Arxipèlag seran considerades "trànsit sensible, prioritari i estratègic, un fet que contribuirà al desenvolupament econòmic i social de tot el territori espanyol", segons consta en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicat aquest dimecres.

Amb aquest nou decret de mesures de reactivació econòmica, l'Executiu reconeix el gran volum de pèrdues que la crisi sanitària ha provocat en les navilieres que operen en els territoris extrapeninsulars. El decret també redueix les taxes d'ocupació de l'espai portuari entre un 30% i un 60%, sempre que les empreses justifiquin pèrdues superiors al 20% a causa de la pandèmia.

Per altra banda, per al transport de carretera es decreta una moratòria temporal en el pagament de préstecs i lloguer dels vehicles. Es podrà sol·licitar a partir d'aquest dijous i tindrà una durada de sis mesos. Se'n poden beneficiar tant les empreses de transport discrecional com les de les mercaderies, sempre que puguin justificar-ne les pèrdues. També s'amplia tres mesos la validesa de la ITV que caduqui entre el 21 de juny i el 31 d'agost.

stats