Societat 22/08/2022

Transició Energètica preveu impulsar una trentena de comunitats verdes abans de 2025

La Conselleria de Juan Pedro Yllanes convoca 20 milions d'euros amb ajuts que provenen dels fons europeus

1 min
Plaques solars en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat la despesa perquè la Conselleria de Transició Energètica convoqui les subvencions per fomentar les comunitats d'energies sostenibles. Segons ha detallat el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, els ajuts preveuen impulsar una trentena de comunitats fins al 2025.

La convocatòria per fer la transició a l'energia verda va dirigida a comunitats de propietaris, associacions empresarials i entitats sense ànim de lucre, però Yllanes ha matisat que és sobretot "una oportunitat importantíssima" per als polígons industrials. Ara com ara, n'hi ha una en funcionament a Sant Lluís, i dues en tramitació al polígon industrial de Marratxí i a la urbanització Galatzó de Calvià.

La Conselleria inverteix 20 milions d'euros en aquests ajuts (3 milions per al 2023, 8 milions per al 2024 i 9 milions per al 2025), que formen part del Pla d'inversions per a la transició energètica de les Illes Balears, finançat amb fons europeus. Aquest pla està dotat de 189 milions d'euros i, segons el conseller, els ajuts a les comunitats energètiques "són la part més important".

En concret, es podran demanar a partir de setembre i hi ha quatre programes: per fer les instal·lacions, per a l'emmagatzematge de l'energia, per fomentar l'adquisició de vehicles elèctrics per als membres de la comunitat i per instal·lar els punts de càrrega verds. Els beneficiaris han d'executar les inversions en un període màxim de 18 mesos.

stats