Societat 14/05/2020

Totes les persones grans de centres de l'IMAS hauran rebut visites abans que acabi la fase 1

Alguns residents han vist aquest dijous els seus familiars per primera vegada en dos mesos

A. T.
2 min
El president de l'IMAS, Javier de Juan, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera

PalmaLes visites de familiars a persones grans que resideixen a centres de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) han començat aquest dijous, després que el Govern les autoritzàs a principi de setmana. El president de l'IMAS, Javier de Juan, ha assegurat que tots els usuaris que vulguin rebre una visita ho podran fer abans que acabi la fase 1, malgrat que de moment no es permet que en rebin més d'una dins aquest termini.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha agraït "l'esforç dels familiars" el dia que es compleixen dos mesos d'ençà que es va declarar l'estat d'alarma. En aquest sentit, ha recordat, "una de les primeres mesures que es varen adoptar va ser suspendre les visites a la gent gran que viu a residències", una acció "dolorosa per a les famílies, però necessària per controlar el virus".

Així, els familiars podran visitar els usuaris de residències per a la tercera edat, tant públiques com privades, per mitjà de cita prèvia i sempre que no hi hagi cap cas positiu al centre. A la cita només hi podrà acudir una persona i la visita durarà un màxim de 20 minuts. A més, els visitants hauran de desinfectar-se abans d'entrar al centre i mantenir mesures d'higiene i seguretat durant la trobada, com la distància entre persones.

A hores d'ara, fa més d'un mes que no es detecta cap nou cas positiu de coronavirus a cap residència de l'IMAS. Davant aquests resultats, Cladera ha assenyalat que "s'ha demostrat la importància dels serveis públics" i que la gestió "a les residències públiques, i, especialment, a les cinc gestionades per l'IMAS ha estat excel·lent".

Pel que fa a les mesures de seguretat imposades arran de l'esclat del coronavirus, la presidenta ha advertit que caldrà mantenir-les "durant molt de temps". "Són necessàries i bones de complir", ha afegit. Juntament amb això, ha agraït una vegada més la feina feta a tots "els professionals i equips directius de les residències".

El ritme de visites, ha puntualitzat De Juan, dependrà de cada residència i els espais que tingui habilitats per fer-les. Per exemple, "la residència dels Oms només té un espai, suficient per als seus 30 usuaris, mentre que La Bonanova, amb més de 500 residents, en té cinc i la Llar d'Ancians, amb més de 300 persones, sis", ha explicat. D'aquesta manera, es poden fer "visites simultànies".

stats