Societat 08/08/2023

Un total de 350 establiments hostalers de Menorca aposten pel reciclatge aquest estiu

El 2022, els menorquins van reciclar 3.904 tones d'envasos de vidre, un 20% més que el 2021

Iván Martín
2 min
Personal del sector hostaler reciclant.

MAÓEl Consorci de Residus i Energia de Menorca i Ecovidrio han llançat una nova edició de la campanya Moviment Banderes Verdes, la iniciativa que té com a objectiu guardonar el compromís dels establiments hostalers amb el reciclatge de vidre i l'economia circular durant els mesos d'estiu.

Un total de 350 establiments hostalers de Menorca s'han sumat a la iniciativa i cercaran incrementar de manera conjunta els nivells de recollida selectiva de vidre de l'any anterior. L'illa competirà amb 28 municipis més de totes les Balears per la bandera verda d'Ecovidrio, el guardó al participant més compromès amb el reciclatge de vidre, que l'any passat va ser atorgat al municipi eivissenc de Sant Antony de Portmany.

Tots els participants disposaran de l'acompanyament de personal d'Ecovidrio, que al llarg de tot l'estiu fa visites i enquestes als establiments del sector Horeca (hotels, restaurants i cafeteries) per detectar les necessitats de cada local, assegurar la dotació de mitjans per al reciclatge, informar sobre la normativa i incentivar les bones pràctiques. La campanya cercarà també sensibilitzar la població sobre la importància del reciclatge i de la separació i la recollida selectiva dels envasos de vidre.

L'estiu és una etapa clau a Menorca a causa de la incidència del turisme i l'augment del consum. Durant aquest període es recicla a l'illa una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els hotels, restaurants i cafeteries són grans generadors de residus de vidre durant l'estiu i, per tant, es converteixen en un sector determinant per a la transició cap a un model d'economia circular. El 2022, els menorquins van reciclar 3.904 tones d'envasos de vidre, un 20% més que el 2021 i la millor xifra de l'històric a l'illa.

Pel que fa a la dotació de contenidors a l'illa, el 2022 es comptaren 538 contenidors de recollida separada, un 2,7% més que el 2021. A Menorca hi ha un contenidor de reciclatge de vidre per cada 179 habitants. La mitjana estatal se situa en un per cada 197 habitants segons dades del 2022. En total, hi ha 5.514 contenidors de vidre a les Balears.

stats