Societat 05/02/2021

Temps variable amb temperatures altes durant la setmana

Dilluns hi haurà xàfecs puntuals i dimarts podria ploure amb més ganes a l’horabaixa

Miquel Bernis
2 min
Ametlers a Llucmajor.

Una nova glopada d’aire càlid acompanyat de pols del Sàhara ha tornat a disparar la temperatura. Divendres es va arribar a 26 graus a Pollença i la gran majoria dels termòmetres varen enfilar-se per sobre dels 20. Ara arriba un retorn a l’ambient d’hivern que sobretot es notarà a partir de diumenge. La temperatura baixarà uns cinc graus en general i en alguns punts de la serra de Tramuntana la baixada arribarà a ser de fins a 10. No serà una fredorada, però sí una sèrie de 4 o 5 dies de temperatura bastant més normal per ser encara a la primera quinzena del mes de febrer.

El fred no acabarà de consolidar-se i és molt possible que abans no arribi el cap de setmana la temperatura ja torni a superar els 20 graus en diferents punts de les Balears. El fred es notarà més al migdia que a primera hora a causa del vent, que tornarà a ser bastant protagonista del temps dels set dies vinents. Així com avanci el cap de setmana anirà afluixant, però entre dilluns i dimecres tornarà a bufar amb cops de 50 o 60 km/h en molts indrets.

Un vent d’entre oest i sud-oest que provocarà una situació marítima bastant alterada durant la primera part de la setmana. Diumenge serà un dia de temps molt canviant i amb algunes ruixades sobretot a Menorca. La primera part de la setmana que ve continuarà el temps variable: dilluns hi haurà xàfecs puntuals i dimarts podria ploure amb més ganes a l’horabaixa. 

El temps de la setmana

El consell

Si els dies vinents continuau vestint com al final de la setmana, segurament passareu fred. A partir d’aquest diumenge el canvi d’ambient serà molt evident i la suma de temperatura més baixa i vent obligarà a abrigar-se una mica més fins dijous que ve.

Que no us sorprengui

Els canvis sobtats de pressió atmosfèrica dels pròxims dies podrien provocar petites rissagues. La pressió baixarà dels 1.000 hPa diumenge i dilluns, però el canvi més brusc del baròmetre s’entreveu la nit de dimarts a dimecres.

stats