Societat 23/09/2022

Els taxistes reclamen a Cort més proves d'accés per a nous conductors

L'Ajuntament de Palma ha acordat fer tres convocatòries per any i estudiarà un nou horari d'hivern

ARA Balears
1 min
Taxistes circulant per Palma.

PalmaEl president de l'Agrupació Empresarial d'Autotaxi i Autoturisme de les Balears, Antoni Bauzá, ha traslladat a l'Ajuntament de Palma el seu "malestar i profunda preocupació" per "la poca agilitat" per convocar nous exàmens per a l'obtenció del permís o el carnet professional de taxi. La manca d'oferta dona una imatge "dolenta" del sector, la qual és responsabilitat de l'Administració, que, amb les traves burocràtiques, ha impossibilitat que els taxis no tinguin un nombre adequat de conductors autoritzats disponibles", ha recriminat.

L'Agrupació ha anunciat que, segons els acords presos en la darrera reunió, el regidor de Mobilitat a l'Ajuntament, Francesc Dalmau, ha indicat que cada any es convocaran tres proves d'accés per a nous conductors, una d'elles pròximament. Bauzá s'ha reunit recentment amb el regidor i els gerents de CAEB, Sergio Bertrán, i la FEBT, Petra Mut.

També, Dalmau, a petició de Bauzá, estudiarà la proposta d'aplicar un horari que permeti que cada llicència pugui tenir un segon conductor a l'hivern. D'aquesta manera, s'aconseguiria que el taxi sigui plenament operatiu.

stats