Societat 13/01/2023

Tastar la mel o personalitzar formatge, nous reclams turístics de Menorca a Fitur

La finalitat és crear nou producte sostenible i implicar el sector primari en l'activitat turística

Iván Martín
2 min
Imatge de la presentació davant els mitjans de comunicació, a Madrid.

MAÓMenorca ha avançat la seva estratègia de promoció abans de l'inici de la Fira Internacional del Turisme (Fitur) que té lloc a Madrid a partir de dimecres que ve i ho ha fet de la mà de deu productors agroalimentaris que, mitjançant noves experiències, pretenen diversificar de manera sostenible els productes de l'illa i dinamitzar el sector primari. Així, els productors Bolets de Menorca, Pont Modorro (oli), Binissaida (oli), Dolçamar (mel), Binitord (vi), Santo Domingo (verdura ecològica), S'Ullestrar (verdura ecològica i cacauets), la Confraria de Pescadors de Ciutadella, Sa Roqueta (formatge) i ISafrà (safrà), formen part del projecte que la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ja ha presentat davant els mitjans de comunicació a la capital espanyola.

El fundador de l'empresa d'apicultura, Antoni Anglada, presentà una iniciativa que implementarà aquest any i consisteix en un tast d'entre 8 i 12 mels, per mostrar-ne les diferents tipologies, olors, colors i gustos. Una altra experiència arribà amb l'exposició de la responsable de la formatgeria Sa Roqueta, Soraya Bosch, centrada en l'elaboració de formatges personalitzats que permeten al visitant conèixer un lloc tradicional menorquí. La presentació de la FFTM va incloure l'oferta de Bolets de Menorca: visites guiades, cursos de cuina, cultiu casolà de bolets i diferents experiències divertides acompanyades de degustacions.

La directora insular de Promoció Turística, Laura Ruiz, considera que, a través d'aquest projecte, s'aconsegueix "crear productes turístics respectuosos amb l'entorn disponibles al llarg de tot l'any i la implicació del sector primari en l'activitat turística". Les reunions de feina amb SEGITTUR, societat espanyola dedicada a la gestió de la innovació i les tecnologies turístiques, varen començar el mes de novembre passat i el procés de formació continuarà fins al març. A més de Menorca, participen en aquesta iniciativa quatre destinacions més: la comarca de la Sidra (Principat d'Astúries), El Goierri (Guipúscoa, Euskadi), la Sierra Norte (Comunitat de Madrid) i Guadajoz (Andalusia).

stats