Palma
Societat 04/08/2023

Tancades les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Estància per vessament d'aigües mixtes

El tanc de laminació i el col·lector han funcionat correctament i han aconseguit evitar l'abocament de 35.000 m³

ARA Balears
1 min
Bandera vermella

PalmaLes platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Estància han estat tancades amb bandera vermella a conseqüència del vessament d'aigües mixtes que han arribat a la mar a causa de la intensitat de la pluja, que ha provocat que la capacitat de depuració del sistema s'excedeixi.

Des d'Emaya han indicat que les platges afectades estaran tancades fins que s'hagin fet les analítiques pertinents i la qualitat de l'aigua de bany permeti tornar a hissar la bandera verda.

Segons afirmen des d'Emaya, el tanc de laminació i el col·lector han funcionat correctament i han aconseguit evitar l'abocament de 35.000 m³ d'aigües mixtes, tot i que no ha estat suficient a causa de la intensitat de la pluja.

En un comunicat, expliquen que el tanc de laminació i el col·lector són components d'un pla de sanejament integral en curs. El sistema serà complementat amb la renovació de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) II, així com la millora dels bombaments de la primera línia de costa fins a Sant Agustí. Aquestes iniciatives enfortiran la capacitat del sistema per fer front a futures tempestes i situacions similars.

stats