Societat 04/10/2021

El Suprem no admet a tràmit el recurs de la Fiscalia pel confinament dels estudiants

Ha pres aquesta decisió per un defecte de forma

1 min
Dos joves aïllats a l'hotel Palma Bellver.

PalmaLa Sala III del Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs que va presentar la Fiscalia contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que va donar la raó al Govern sobre el confinament forçós dels estudiants que es consideraven contactes estrets d'un macrobrot. En concret, el Suprem ha pres aquesta decisió per "inadequació del procediment".

A la interlocutòria expliquen que no es compleixen cap de les dues exigències legals per tramitar el recurs de la Fiscalia pel procediment d'urgència introduït el mes de maig. A més, el Suprem recorda que els estudiants afectats ja no estan sotmesos a les mesures limitatives o restrictives, per la qual cosa "ja han perdut la vigència". Tot i això, el Suprem deixa la porta oberta que la Fiscalia pugui preparar un recurs de cassació, amb la tramitació habitual.

Després de conèixer la decisió del Suprem, el portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha considerat que la decisió que han adoptat reafirma l'actuació que va dur a terme l'Executiu autonòmic.

Cal recordar que el mes de juny el Contenciós número 3 de Palma va tombar el confinament forçós dels estudiants que no haguessin donat positiu o no s'haguessin fet la prova. El Govern va recórrer en contra d'aquesta decisió al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que el 17 de setembre va considerar que s'hauria d'haver ratificat completament el confinament a l'hotel covid.

stats