Societat 15/04/2020

L'STEI reclama contractar més docents per evitar una crisi educativa arran del coronavirus

El sindicat adverteix que "la bretxa digital" pot perjudicar una part de l'alumnat

Ara Balears
1 min
L'estudi proposa també canvis per accedir a la docència. ARA BALEARS.

PalmaEl sindicat STEI Intersindical ha reclamat aquest dimecres augmentar la contractació de professors als centres de les Illes Balears el proper curs escolar per tal d'evitar que l'actual crisi sanitària provoqui una crisi educativa. L'objectiu és davallar les ràtios i millorar l'atenció individualitzada a l'alumnat per atendre'n millor la diversitat.

Pel que fa al tercer trimestre de l'actual curs escolar, el sindicat adverteix que "no s'ha de perjudicar l'alumnat amb més dificultats d'aprenentatge per motius socioeconòmics i culturals". Aquesta situació, asseguren, s'ha agreujat durant l'estat d'alarma derivat del covid-19 a causa de "la bretxa digital".

En aquest sentit, l'STEI aposta per mesures "efectives i ràpides" per tal que tots els estudiants puguin continuar el curs escolar i que la seva gestió emocional "sigui tan important com els seus progressos dins l'àmbit d'adquisició de coneixements". Quant al professorat, el sindicat proposa que es donin instruccions clares i precises per a la seva tasca durant aquest darrer trimestre sense classes presencials i demana més formació en TIC per als docents.

Amb relació a l'aprovat general, STEI Intersindical manté que no es tracta de garantir la promoció automàtica als que escullin aquesta opció. El que es defensa és garantir que s'han assimilat les competències bàsiques durant el curs amb una avaluació en acabar el tercer trimestre i amb la possibilitat de flexibilitzar i, fins i tot, "anar més enllà dels criteris que fixa la LOMQE".

stats