Societat 07/04/2020

Educació compra 3.000 chromebooks per als estudiants sense eines per accedir a l'aprenentatge virtual

La Conselleria calcula que hi ha 2.193 alumnes que no tenen ordinador ni tauleta, i 1.751 sense connexió a internet ni terminals informàtics

Ara Balears
2 min
La Conselleria ofereix formació en ensenyament virtual

PalmaLa Conselleria d'Educació accelera el Pla de digitalització i ha comprat 3.000 chromebooks, a més de connexions, mòdems i llicències necessàries, per distribuir als alumnes que no tenen aquestes eines per accedir a l'educació telemàtica. Aquesta adquisició s'afegeix als ordinadors portàtils que els centres estan cedint als estudiants que no necessiten.

Actualment, la Conselleria calcula que hi ha 2.193 alumnes que no tenen ordinador ni tauleta i 1.751 que no tenen connexió a internet ni terminals informàtics per fer les tasques escolars, amb les dades aportades pel 80% dels centres concertats i públics de Balears i tenint en compte l’alumnat de 5è i 6è de Primària, tot l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Formació Professional.

Aquesta adquisició suposa una inversió de 850.000 euros i es preveu que es comencin a distribuir a l’alumnat en acabar les vacances de Setmana Santa. A més, el Ministeri ha remès a la Conselleria 255 targetes de dades de telefònica de 40 GB per a alumnat d'FP i Batxillerat. S’han triat els chromebooks perquè són els dispositius que fan servir més centres i, per tant, són bastant coneguts tant per l'alumnat com pel professorat "i seran bons d’integrar als centres educatius quan es retorni a la presencialitat", segons informa la Conselleria en un comunicat.

El conseller d’Educació, Martí March, ha afirmat que “esperam que amb aquesta iniciativa la majoria d’alumnes que no tenien possibilitat d’accedir a l’ensenyament a distància puguin fer-ho en les condicions de qualitat necessàries". "Per a nosaltres una prioritat en aquests temps de suspensió de l’activitat presèncial és mantenir l’equitat i protegir l’alumnat més vulnerable”, ha afegit.

Finalment, la Conselleria s’està coordinant amb ajuntaments i consells per poder donar solucions a la connectivitat, com l’ampliació de la potència del servei wifi a determinades zones per afavorir la connectivitat de les famílies, encara que també s’ha previst completar amb targetes de dades aquelles situacions en què la connexió no sigui possible d’una altra manera.

Formació per a professorat

Educació ha habilitat un espai de formació en aquestes eines per a ensenyament digital a la plataforma ibsteam.caib.es, que inclou diferents nivells, des del més bàsic fins al més avançat per la diversitat de situacions que s'han detectat a les Illes. Segons ha informat la Conselleria, les formacions ja s'han iniciat "amb molt bona resposta".

La plataforma serà també l’indret per recollir les bones pràctiques dels centres que ja estan fent servir molt de material digital i fins i tot n’elaboren de propi perquè es pugui consultar i aprofitar per a la resta. Avui s'ha fet una conferència web de formació bàsica a la qual s'han apuntat més de 400 docents (se n'adjunta una imatge).

stats