Societat 28/05/2024

Sostenibilitat i benestar al CIDE: present i futur

El CIDE afronta la recta final del curs amb les fites aconseguides i amb nous objectius

ARA Balears
3 min
El Centre Interacional d'Educació (CIDE) de Palma

PalmaLa cooperativa CIDE de Palma es va fixar l’objectiu clar d’esdevenir centre de referència en sostenibilitat dins el sector educatiu. Per tal d’aconseguir aquesta fita tan important per al centre i per a l’alumnat, el CIDE va posar en marxa el curs passat un projecte ambiciós en diverses fases, la primera de les quals ja ha acabat.

Durant l’estiu passat el centre va dur a terme diferents obres de reforma i de millora de la climatització d’aularis, la instal·lació de nous aparells de condicionament i la cobertura de la teulada del pavelló esportiu amb plaques solars. Amb aquesta ampliació, que s’afegeix a les plaques ja instal·lades a l’edifici de Primària, es genera un volum de 200 kW. Aquest projecte de sostenibilitat i eficiència energètica ja ha mostrat el gran impacte mediambiental que té, gràcies a la reducció de les emissions i la substitució del consum de gas per electricitat verda. La cooperativa CIDE manté la seva forta aposta per la modernització i les inversions sostenibles.

Passes fermes cap al futur sostenible

El CIDE afronta la recta final del curs amb les fites aconseguides i amb nous objectius per continuar fent passes cap a la sostenibilitat de manera real i efectiva. Des de l’ús de materials, el reciclatge i l’aposta pel producte local, fins al consum d’energia verda i la reducció de la petjada de carboni, són pràctiques que ja formen part del dia a dia del centre.

En aquest sentit, el mes de març i coincidint amb el Dia mundial de l’eficiència energètica, es va anunciar que la cooperativa CIDE va entrar a formar part del Registre de petjada, compensació i projectes d’absorció de diòxid de carboni, del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (Miteco).

Aquest Registre té com a finalitat recollir els esforços de les organitzacions espanyoles en el càlcul i la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle que generen la seva activitat. Alhora, facilita la possibilitat de compensar la totalitat o part de la seva petjada de carboni, mitjançant una sèrie de projectes forestals ubicats en el territori nacional. Aquests projectes integren nombrosos beneficis ambientals i socials, entre els quals es troba l’absorció de diòxid de carboni de l’atmosfera, també coneguda com a segrest de carboni.

Fonts del centre es varen mostrar molt satisfetes per aquest reconeixement, que és una passa important de les moltes que encara queden per fer en el camí cap a un futur més sostenible per a tothom.

Al CIDE, el futur de l’alumnat és al centre

A la cooperativa CIDE el futur de l'alumnat està sempre al centre de totes les activitats i projectes. Així, des que l'alumnat inicia els estudis en educació Infantil, el professorat se centra en el benestar, l'aprenentatge i el treball en equip de manera cooperativa.

Així s’ha explicat a les famílies que han visitat el CIDE durant les jornades de portes obertes, on s’han mostrat les instal·lacions, tot explicant el projecte educatiu del centre, amb el català com a llengua vehicular d’ensenyament, a més dels serveis propis, com són el menjador amb cuina pròpia i saludable, el transport escolar amb tres recorreguts a Palma, les escoles bressol de matí i tarda o el servei mèdic dins del mateix centre.

Des dels primers anys de formació, l'alumnat disposa d'un suport i una seguretat que els acompanyarà fins a finalitzar els estudis obligatoris i postobligatoris, en què l’educació emocional i la sostenibilitat conviuen per fer passes cap a un futur millor des de l’escola.

stats