Societat 29/10/2021

Son Espases fa el primer trasplantament hepàtic a les Illes Balears

L'hospital va rebre l'autorització per fer aquesta intervenció el mes de juny

ARA Balears
1 min
Son Espases durant la pandèmia.

PalmaL'hospital Son Espases ha duit a terme aquest divendres el primer trasplantament hepàtic a les Illes Balears. Segons ha informat la Conselleria de Salut, una vintena de professionals del centre han participat en l'acte quirúrgic, que ha tingut la col·laboració de professionals de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Son Espases va rebre l'autorització per fer trasplantaments hepàtics el mes de juny d'aquest any i el mes de setembre, l'Organització Nacional de Trasplantaments va informar-ne tots els hospitals del país detectors d'òrgans.

La intervenció ha finalitzat a les 18 hores i ara el pacient està ingressat a la unitat de cures intensives. Durant l'operació, els professionals han extret el fetge malalt del pacient i han implantat el del donant. Des de Salut han qualificat aquest trasplantament hepàtic com una "fita històrica per a la sanitat de les Illes Balears". Així, s'ha assolit l'objectiu de millorar l'atenció als pacients, que, a partir d'ara, no hauran de fer desplaçaments a altres centres hospitalaris de la Península.

Des de la Conselleria han explicat que durant més d'un any, l'hospital i els seus professionals han invertit temps i recursos a implantar el programa de trasplantament hepàtic. Durant els pròxims dies, l'Hospital Universitari Son Espases tornarà a donar informació sobre l'evolució de l'estat del receptor. També es preveu que l'equip de professionals que han participat en el trasplantament informin d'aquesta fita assistencial.

stats