Societat 10/09/2020

El sindicat UOB ajorna la vaga de docents del 14 al 29 de setembre

L'organització manté la protesta d'aquest divendres davant la Conselleria d'Educació

Ara Balears
1 min
El sindicat UOB va convocar una protesta davant del Consolat de Mar el passat 2 de setembre

PalmaEl sindicat Unió Obrera Balear (UOB) ha ajornat la vaga de docents prevista per a dilluns, 14 de setembre, a dia 29. Amb aquesta convocatòria, UOB vol denunciar la gestió del conseller d'Educació, Martí March, pel que fa al començament del curs escolar. En un comunicat que ha difós l'agència Efe, l'organització sindical ha lamentat que, des que anuncià la vaga, March no s'ha reunit amb la UOB ni ha recorregut al tribunal d'arbitratge per arribar a un acord i desconvocar la protesta.

D'aquesta manera, la UOB assegura que ajorna la vaga perquè el responsable d'Educació faci una oferta i s'assegui a negociar amb el sindicat durant aquest nou marge de temps. El que sí que es manté és la concentració de divendres a les 19.30 hores davant de la Conselleria d'Educació.

Per altra banda, la UOB considera "inadmissible" que la presidenta del Govern, Francina Armengol, digui que "no deixarà tots sols els docents" durant aquest curs, marcat per la pandèmia de covid-19, si bé no retreu a l'executiu espanyol la manca d'ajudes per al sector a les Balears.

A més, el sindicat ha criticat que aquest dijous hagi començat el curs a les escoles infantils sense respectar la distància de seguretat en la majoria de les aules. També ha censurat la manca de docents per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials i la pèrdua d'algunes matèries, ja que alguns professors de música, anglès, educació física i pedagogia, entre d'altres, seran tutors aquest curs.

stats