Societat 21/12/2019

El sindicat policial SUP denuncia el plus de 22.000 euros que cobren els alts càrrecs del Govern

N'han sol·licitat al govern espanyol informació detallada i adverteixen que prendran les mesures necessàries

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu del Parlament de les Illes Balears.

PalmaEl comitè territorial a les Balears del Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha denunciat al Portal de Transparència del govern espanyol el plus de 22.000 euros anuals per la insularitat que cobren els alts càrrecs del Govern i han recordat que els agents destinats a les Illes en reben uns 68 euros mensuals, segons ha informat Efe.

En un comunicat, el sindicat ha explicat que han registrat una sol·licitud d'accés a la informació pública sobre aquesta qüestió al Portal de Transparència del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per conèixer els detalls i la justificació del plus.

El SUP ha advertit que, una vegada hagin rebut la informació, prendran "les mesures oportunes" i exhauriran "els recursos legals establerts" si ho consideren necessari, perquè, segons diuen, ja fa anys que reivindiquen un "ajust i actualització" de l'ajuda per residència que reben els agents.

A l'escrit que han enviat al Ministeri, reclamen saber quants càrrecs públics reben el plus de 22.000 euros, qui són i a quina formació política pertanyen. També volen conèixer quin és el concepte pel qual reben el plus.

Cal recordar que dimarts al Parlament PSIB, Podem i Vox varen fer possible que el plus de residència dels alts càrrecs del Govern quedàs com fins ara, després de votar en contra de l'esmena de Més per Menorca que demanava limitar-lo als càrrecs de les Balears. La iniciativa dels menorquinistes no va prosperar malgrat tenir el suport de MÉS per Mallorca, Ciutadans i El Pi.

L'esmena de Més per Menorca es va fer pública abans del ple, i Podem, el partit amb més alts càrrecs que cobren el plus de residència, va proposar rebaixar-lo de 22.000 euros a 12.000. Tot i això, aquesta esmena no va prosperar.

stats