El Sindicat de Periodistes demana la supressió de les quotes de temps durant les campanyes electorals

El SIPIB considera que la informació ha de respondre únicament a criteris periodístics i editorials

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ( SPIB)  ha demanat aquest dissabte que es respectin els criteris dels professionals de la informació en la cobertura de la campanya electoral i se suprimeixin les quotes obligatòries de temps per als partits polítics en els mitjans públics, informa Efe.

Davant la nova convocatòria electoral del 28 d'abril, l' SPIB  ha recordat als partits mitjançant un comunicat que "els mitjans de comunicació públics no són instruments de propaganda al seu servei".

"Exigim que es deixin d'utilitzar aquests mitjans i els seus professionals com a arma llancívola en el debat polític i es respectin els criteris dels periodistes que elaboren les informacions", reclama el sindicat balear.

L'SPIB  recalca que els mitjans públics han d'estar únicament al servei dels ciutadans i del dret constitucional a una informació lliure, independent, veraç i plural. 

Per aquest motiu, l'organització sindical sol·licita als partits polítics que suprimeixin les quotes obligatòries de temps en els mitjans públics per a cada formació durant les campanyes electorals.

L'SPIB  considera que la informació electoral ha de respondre únicament a criteris periodístics i editorials, respectant la independència dels periodistes que es dediquen a elaborar aquest tipus d'informació. 

La imposició de quotes de temps per part dels partits "suposa un atac a la independència dels professionals dels mitjans públics i vulnera el seu dret a elaborar les informacions sense suportar ingerències o imposicions".

L'SPIB  reivindica una reforma de la Llei orgànica del règim electoral general per suprimir la distribució del temps que es dedica a cada formació política en les informacions en els mitjans públics, "ja que dificulten el treball del periodista, al qual s'obliga a fer prevaler els criteris temporals enfront dels editorials, de rellevància o igualtat".

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF