Societat 09/04/2020

El Sindicat Mèdic Balear reclama dades reals de la quantitat de sanitaris infectats de coronavirus

Simebal exigeix que es facin tests a tots els treballadors que duguin a terme una activitat assistencial

Ara Balears
1 min
Sanitaris de les Illes.

PalmaEl Sindicat Mèdic Balear (Simebal) ha exigit aquest dijous "tenir coneixement del nombre real" dels casos positius de covid-19 entre els sanitaris balears. Així, consideren que és "vital fer proves diagnosticades a tots els professionals davant el preocupant increment del nombre de sanitaris infectats".

El sindicat alerta, per una banda, que el desconeixement de les dades reals d'infecció per coronavirus de la població sanitària afecta en la seguretat i confiança del treballador durant la seva assistència". Per altra banda, el fet de no comprovar el nombre de professionals contagiats, avisen, "contribueix a l'empitjorament de la cadena epidemiològica" i, a més, comporta "un infradiagnòstic dels sanitaris".

Així, Simebal demana que s'apliquin els tests de diagnosi davant el coronavirus a tots els professionals sanitaris, independentment de la seva situació clínica, que duguin a terme una activitat assistencial en qualsevol àmbit, tant públic com privat. Juntament amb això, reclama "la immediata entrega de tots els materials de protecció individual contra el covid-19 i la implementació de mesures col·lectives, d'acord amb la Llei 55/2003 de l'Estatut marc del personal estatutari dels Serveis de Salut".

stats