Societat 26/10/2018

El sindicat d'infermeria balear exigeix la contractació de més de 3.000 infermeres

Segons l'estudi, la ràtio d'infermeres per cada 1.000 pacients a les Balears és 3,8 punts menor que la mitjana europea

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Satse (Sindicat d'Infermeria) ha denunciat recentment que la ràtio d'infermeres per cada 1.000 pacients a les Illes Balears és 3,8 punts menor que la mitjana europea. Si la mitjana europea és de 8,8 per mil, a les Illes Balears no se supera el 5,05 per mil. Per això, l'Esquerra Unida ha volgut mostrar suport davant el que consideren una injustícia i han posat a disposició del sindicat les seves eines per lluitar contra aquesta situació.

Segons el Satse, és necessària la contractació de 3.534 infermeres i, per això, ha iniciat una campanya amb el lema 'Creus que cinc infermeres poden cuidar mil persones? Nosaltres tampoc' per obrir un debat públic i recollir les 500.000 firmes que són necessàries per registrar una iniciativa legislativa popular al Congrés dels Diputats per garantir que s'estableixi un nombre màxim de pacients per cada infermera.

Un estudi realitzat per un grup d'experts afirma que la ràtio de pacients per infermera repercuteix directament al percentatge de mortalitat i a la manera d'emmalaltir, i que la ràtio segura seria entre 6 i 8 pacients per infermera en un torn de nit, mentre que a les Balears la ràtio és d'uns 16 pacients per infermera.

EUIB ha donat suport a aquesta campanya. Óscar Rodríguez (secretari d'organització d'EUIB) ha declarat que "és un tema primordial per a nosaltres, estam parlant de la salut de les persones, així que oferirem al Satse les nostres eines per tal que la seva proposta arribi al Congrés dels Diputats". A més, ha afegit que "des d'Esquerra Unida exigim al govern espanyol que iniciï els tràmits necessaris per legislar aquesta qüestió, establint unes ràtios segures i que, mentrestant, s'iniciï la contractació de professionals de la infermeria per tal de començar a resoldre el problema".

stats