Societat 09/05/2021

Els detinguts pels disturbis en la protesta contra el toc de queda a Palma passaran aquest dilluns a disposició judicial

La Policia Nacional va arrestar 16 persones pels greus altercats, una de les quals és menor d'edat

2 min
Un dels detinguts durant la manifestació.

PalmaEls 16 detinguts pels disturbis durant la protesta contra el toc de queda a Palma passaran aquest dilluns a disposició judicial. Els agents varen arrestar un total de 16 persones, una de les quals és menor d'edat. Tots els detinguts, excepte el menor, passaran aquest diumenge el segon vespre als calabossos de les dependències de la Policia Nacional de Palma.

Durant la protesta d'aquest dissabte es varen reunir prop de 300 persones. La concentració, que no estava autoritzada per la Delegació del govern espanyol, va estar marcada per la gran tensió entre els manifestants i la policia. Tant és així, que quatre dels agents resultaren ferits.

Els agents de la Policia Nacional es varen veure obligats a emprar la força per posar fre a l'agressivitat d'alguns assistents.

Tot i començar de manera pacífica, la tensió va anar a més en el moment en què els agents varen avisar els presents que havien de desallotjar la plaça, ja que es tractava d'una protesta no autoritzada. Els manifestants insultaven la policia i cridaven reclamant la "llibertat" dels seus drets. La crispació anava en augment i alguns varen començar a llançar objectes als agents, com botelles de vidre i pedres.

A partir d'aquest moment, els agents es varen veure obligats a actuar i emprar la força per posar fre a la violència d'alguns dels assistents. Les càrregues policials varen fer que els manifestants es dispersassin més enllà de la plaça d'Espanya, fins a altres carrers propers al punt d'inici de la protesta, com les Avingudes i Eusebi Estada.

Un agent de la Policia Nacional durant la manifestació a Palma.

Així com avançava la protesta, els insults, els crits i les constants provocacions varen donar pas a situacions encara més violentes. La concentració va posar punt final entorn de la una de la matinada i va acabar amb part del mobiliari urbà de la plaça d'Espanya destrossat, així com les vies properes i alguns cotxes que hi havia aparcats a la zona.

Un dels detinguts durant la protesta.

Cal recordar que aquest dissabte a les 00.00 h finalitzava l'estat d'alarma a tot l'Estat. No obstant això, a les Illes es manté el toc de queda, una mesura que va ser aprovada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), que va donar la raó al Govern de Francina Armengol. D'aquesta manera, amb tres vots a favor i dos en contra, els magistrats de la Sala Contenciosa varen autoritzar allargar el toc de queda –juntament amb tres mesures sanitàries més– més enllà de l'aixecament de l'estat d'alarma.

stats