Societat 09/05/2021

Nombrosos altercats en la protesta contra el toc de queda a la plaça d'Espanya de Palma

La manifestació ha estat marcada per la tensió entre els presents i la Policia Nacional

2 min
La manifestació s'ha duit a terme a la plaça d'Espanya de Palma.

PalmaProp d'un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte vespre a la plaça d'Espanya de Palma per protestar en contra del toc de queda a les Balears. La trobada ha estat marcada per la gran tensió que s'ha viscut entre els manifestants i la Policia Nacional.

Manifestació en contra del toc de queda a Palma

Durant la protesta s'han produït llançaments de botelles de vidre, càrregues policials, insults i crits en què es reclamava "llibertat dels nostres drets". Els agents han hagut d'actuar de valent per aturar l'agressivitat d'algun dels manifestants i fins i tot han hagut d'emprar la força per posar fre a la violència d'alguns dels presents. A l'espera de saber-ne el nombre total, s'han duit a terme diverses detencions. A més, està previst que el dispositiu policial continuï durant tota la matinada en previsió que hi pugui haver nous incidents.

Agents de la Policia Nacional amb un dels detinguts per les protestes.
Agents de la Policia Nacional durant la protesta.

Cal recordar que aquesta mitjanit finalitza l'estat d'alarma a tot l'Estat, però que a les Balears es manté el toc de queda. Aquesta mesura va ser aprovada aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), que va donar la raó al Govern. Amb tres vots a favor i dos en contra, els magistrats de la Sala Contenciosa varen autoritzar allargar el toc de queda –juntament amb tres mesures sanitàries més– més enllà de l'aixecament de l'estat d'alarma.

Agents de la Policia Nacional i manifestants en contra del toc de queda.

En aquest sentit, el fiscal superior de les Balears, Bartomeu Barceló, va assegurar aquest divendres que estudia recórrer la decisió del Tribunal Superior autonòmic de mantenir el toc de queda. Per era, la Fiscalia està avaluant interposar un recurs de reposició al mateix TSJIB, però el fiscal no descarta "interposar un recurs de cassació al Suprem, que s'ha establert en virtut del darrer decret dictat pel govern espanyol".

stats