Societat 07/05/2021

La Fiscalia estudia recórrer la decisió del TSJ de mantenir el toc de queda a les Illes

El fiscal superior de les Baleas, Bartomeu Barceló, no descarta dur la decisió del tribunal autonòmic al Suprem

ARA Balears
1 min
El fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló.

PalmaEl fiscal superior de les Illes Balears, Bartomeu Barceló, ha assegurat aquest divendres en declaracions a IB3 que estudia recórrer la decisió del Tribunal Superior autonòmic de mantenir el toc de queda una vegada acabi l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig. “Crec que no és molt adequat perquè va en perjudici de l’estat de dret”, ha manifestat Barceló.

Per era, estan avaluant interposar un recurs de reposició al mateix TSJIB, però el fiscal no descarta "interposar un recurs de cassació al Suprem, que s'ha establert en virtut del darrer decret dictat pel govern espanyol". "Si el fiscal no està d'acord amb una decisió judicial, el que ha de fer és presentar els corresponents recursos que hi càpiguen en contra", ha defensat Barceló.

No obstant això, ha reconegut que "la demanda que havia presentat el Govern estava molt ben fonamentada" i que "s'han de respectar les decisions judicials, com no pot ser d'una altra manera". El TSJIB va aprovar dijous la petició del Govern de mantenir quatre de les restriccions sanitàries que permet l'estat d'alarma. Amb tres vots a favor i dos en contra, els magistrats de la Sala Contenciosa van autoritzar allargar el toc de queda, la limitació de persones a reunions socials i familiars en espais privats, la limitació de persones en llocs de culte i els controls a ports i aeroports.

stats