La Setmana Santa augmenta les multes per incomplir el confinament

Mentre que la mitjana a les Balears ha estat de 600 per dia, en les darreres hores la xifra ha ascendit a 700

El nombre de propostes de sanció diàries ha superat en les darreres 24 hores les 700 a les Balears, xifra superior a la mitjana de 600 que els cossos policials havien registrat per jornada en els darrers dies. La Delegació del govern espanyol a les Illes ha informat en un comunicat que la majoria d'aquestes 716 multes les van posar a persones que circulaven en cotxe o que es trobaven al carrer sense causa justificada.

Aquest augment coincideix amb l'inici de la Setmana Santa, amb motiu de la qual les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals, han incrementat els punts de vigilància a les carreteres de les Illes. La Guàrdia Civil du a terme macrocontrols a les principals vies, a les sortides de les ciutats i també a les carreteres secundàries i als accessos a nuclis turístics.

Als prop de 500 punts de vigilància establerts dimecres, la Policia Nacional i els agents municipals van identificar unes 7.000 persones i en van supervisar 6.500. L'objectiu de les operacions és evitar que la població faci desplaçaments innecessaris o que es traslladi a segones residències.

Els detinguts per saltar-se el confinament arriben a la centena a les Illes

Del total de 716 multes posades dimecres, 266 es van registrar a Palma. Segons el Ministeri de l'Interior, a les Balears ja s'han aixecat més de 7.000 actes administratives per incomplir el confinament domiciliari durant l'estat d'alarma. A escala estatal, les propostes de sanció ascendeixen a més de 400.000.

Segons fonts policials, algunes d'aquestes multes –que en primer lloc registra la policia i que, finalment, avalua la Delegació del govern per determinar-ne la quantitat– ja han començat a arribar per carta a les persones infractores. Els primers casos que s'han començat a notificar han estat els de conductes més greus, com ara de resistència a l'autoritat o desobediència reiterada.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF