Ja han imposat més de 6.500 multes per incomplir el confinament a les Balears

El total de denúncies registrades a l'Estat ascendeix a 377.680

Els cossos policials de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de les Balears, han registrat un total de 6.660 propostes de sanció a l'Arxipèlag des de l'inici de l'estat d'alarma, el 14 de març, per incomplir el Reial Decret 463/2020. D'acord amb les dades del Ministeri de l'Interior, el nombre de multes a escala estatal ascendeix a 377.680.

Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, la majoria de casos es corresponen a persones que estaven a la via pública sense motiu justificat. Així mateix, s'hi inclouen també les propostes de multa a ciutadans que desobeeixen les restriccions de circulació per carretera.

Els detinguts per saltar-se el confinament arriben a la centena a les Illes

Els agents dels diferents cossos varen aixecar aquest dilluns a les Balears 697 actes administratives per desobediència. D'aquestes, 217 es varen registrar a Palma. Així, la Delegació destaca la intervenció de la Guàrdia Civil al Pont d'Inca, a Marratxí, on diversos familiars s'havien reunit en un domicili per fer una torrada al jardí. A banda de proposar per a sanció tres persones, se'ls va demanar que tornassin a casa seva.

A les carreteres continuen també els controls. Aquest dilluns es va identificar més de 9.000 persones i 8.400 vehicles en els diferents dispositius de vigilància. En aquest sentit, es recorda que el confinament és la màxima protecció davant la pandèmia i que "no ens podem relaxar en la lluita contra el coronavirus".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF