LA SETMANA QUE M’ESPERA

“Intentaré veure cada vespre una pel·lícula de Filmin amb el meu germà”

El president d’Amics de la Terra Mallorca, Mariano Reaño, explica com serà la seva setmana 

Tenc previst anar a veure els paranys dels escarabats barrinaires que col·locam a l’alzinar de Son Torrella, on Amics de la Terra està fent un projecte de custòdia del territori. Vaig quedar impressionat pels estralls que aquest coleòpter pot arribar a provocar i també pel seu cicle vital, que no coneixia i que em sembla molt curiós. En estat larvari queda dins dels troncs de les alzines durant tres o quatre anys i després eclosiona com un exemplar adult i queda fora de l’arbre com un escarabat comú durant tot just dues setmanes, perquè després es reprodueix i mor. És molt curiós que aquesta espècie que afecta els nostres alzinars estigui protegida en altres indrets d’Europa pel seu declivi.

Intentaré acabar de traduir a l’anglès un article interessantíssim sobre l’impacte del coronavirus en el sector dels creuers que ens ha passat Xim Valdivielso. Per llegir el text es necessita més d’una hora; crec que és digne d’un guió cinematogràfic. També participaré en diverses videoconferències sobre mobilitat i redactaré la part de les Balears de l’informe sobre banderes negres d’Ecologistes en Acció. A més, insistiré al regidor de Mobilitat de Palma, Francesc Dalmau, perquè convoqui la Mesa de Mobilitat la primera quinzena de juny, tal com s’hi va comprometre. Des de Vianants en Lluita i Biciutat creiem que les mesures que s’han fet durant el confinament són molt pobres i no van a l’arrel del problema.

Algun dia de la setmana intentaré visitar una platja d’una Mallorca on les terribles conseqüències de la pandèmia han suposat que la saturació d’anys anteriors no es repeteixi. També gestionaré si la junta directiva de la coordinadora Andando, a la qual pertany Vianants en Lluita, em dona permís per recórrer les normatives que es van fent a Andalusia i Madrid, on es permet obrir terrasses fins a les dues i mitja de la matinada cada dia de la setmana. Està bé revitalitzar l’hostaleria, però no a costa del dret al descans dels veïns. Encara sort que aquí no han tingut aquestes ocurrències.

Intentaré continuar amb la rutina que he adquirit durant el confinament de veure cada vespre una pel·lícula de Filmin amb el meu germà, que és veí meu i amb el qual he arribat a un pacte en què no fuma mentre veiem la pel·lícula junts. També continuaré practicant amb el meu step, que m’ha donat uns serveis magnífics durant l’estat d’alarma. Hauré d’acabar un informe sobre els conflictes que genera l’ús de la bicicleta per a l’àrea de Medi Ambient del sindicat Comissions Obreres i un dictamen del Consell Econòmic i Social que es diu Horitzó 2030.

Dijous la cadena pública alemanya ARD m’entrevistarà per parlar sobre l’impacte del coronavirus en els creuers a les Balears. Dissabte m’agradaria anar a una finca d’una amiga que practica l’agricultura orgànica en un lloc privilegiat proper a Campanet.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF