El Govern invertirà 10 milions d'euros a implantar punts de recàrrega elèctrica ultraràpida

El conseller de Territori, Marc Pons, ha anunciat la proposta en la inauguració de la Setmana de la mobilitat, que conclourà el 22 de setembre

10 milions d'euros és la partida que vol invertir el Govern per instal·lar xarxes de punts de recàrrega elèctrics arreu de les Illes Balears. Així n'ha informat el conseller de Territori, Marc Pons, en la inauguració de la Setmana de la mobilitat, que comença aquest divendres i finalitzarà el dissabte 22 de setembre.

Pons ha dit que el Govern vol fer una aposta pel vehicle elèctric i que actualment ja existeixen 300 punts de recàrrega arreu de les Illes. En aquest sentit, ha indicat que es volen implantar els sistemes de recàrrega ultraràpida i que, des de l'àmbit privat, ja hi ha moltes empreses que s'hi han mostrat interessades.

D'altra banda, el conseller de Territori ha explicat que totes aquestes propostes queden emmarcades dins la Llei de canvi climàtic que aposta per una estructura d'electrificació tant pel que fa al transport de carretera com a la xarxa ferroviària. Per això, ha dit que la voluntat del govern és que en un futur tots els trens de l'Arxipèlag funcionin amb electricitat.

Setmana de la mobilitat

Amb motiu de la Setmana de la mobilitat, aquest divendres s'ha presentat una exposició interactiva de vehicles elèctrics en la qual hi ha 60 vehicles de la flota de l'Ajuntament de Palma. Segons el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, molts d'aquests són de l'àrea d'Emaya i és la manera de "donar exemple i fomentar la mobilitat sostenible".

A l'exposició, s'hi poden trobar també altres vehicles de concessionaris privats perquè la ciutadania pugui veure de prop les diferents marques de cotxes elèctrics.

Pel que fa a la Setmana de la mobilitat, Joan Ferrer ha explicat que aquest dissabte en tindrà lloc la gran diada, amb motiu de la qual es tancarà el carrer Unió, on es duran a terme un seguit d'activitats infantils i musicals.

L'altra gran data significativa serà el dissabte 22 de setembre, que coincideix amb el Dia europeu sense cotxes. Com es va fer l'any passat, durant aquesta jornada es prohibirà l'aparcament a tota la zona blava de Palma i només podran estacionar-hi les persones que tinguin l'acreditació de veí resident.

D'altra banda, el regidor de Mobilitat ha explicat que hi haurà diverses línies d'autobús gratuït i també ho seran els pàrquings dissuasius. Durant el 22 de setembre, tots els transports, tant el tren com el metro i els autobusos interurbans, seran gratuïts.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF