Societat 04/06/2021

Palma promou l'ús del català amb punts de conversa i un taller de podcast

Entre les propostes destaquen punts de conversa, visites itineràries culturals i un taller de podcasts

ARA Balears
1 min
Cartell del nou Punt de Conversa.

PalmaEl Servei de Dinamització Lingüística de Palma organitza aquest mes de juny diferents activitats per promoure l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana entre les persones que volen aprendre i millorar els seus coneixements. Segons han informat en un comunicat, entre les propostes hi haurà punts de conversa, visites itineràries culturals i un taller de podcasts. A més, el servei participarà en la Fira del Llibre organitzada pel Gremi de Llibreters que tindrà lloc entre el 4 al 13 de juny al Born.

La principal novetat de les activitats és l'inici dels punts de Conversa al Camp Redó i a l'Arenal, on es farà una trobada setmanal. Aquests punts estan destinats a persones que ja tenen una certa capacitat de parlar en català, tot i que ho fan amb poca fluïdesa o no disposen de gaire bagatge lèxic o expressiu. El més important d'aquests grups, informen en el comunicat, és que ofereixen l'ocasió de parlar en un ambient informal, "per això a les sessions es plantegen temes de la vida quotidiana mitjançant preguntes i qüestions que fan de motor de conversa".

El regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha explicat que l'objectiu de l'Ajuntament és "ampliar els punts de conversa a diferents barris de Palma i també anar-los dotant de continguts diversos segons els interessos de cada grup".

A més, també hi haurà un taller radiofònic, teòric i pràctic, que pretén treballar tècniques de ràdio, funcionament de la producció de programes, matèries claus en la producció de podcast... Està dirigit a joves de 16 a 30 anys que presenten un nivell mínim de comprensió bàsica de la llengua català, però no en fan un ús habitual.

stats