Societat 08/11/2022

El SEPES comprarà un solar a Maó per construir-hi habitatge públic

Té 2.579 metres quadrats i els pisos es destinaran a funcionaris i joves

Iván Martín
1 min
Hèctor Pons a una reunió a Madrid.

MAÓL'Entitat Estatal del Sol (SEPES) comprarà un cèntric solar a Maó per construir-hi 44 habitatges públics. Ho ha anunciat aquest dimarts el Ministeri d'Agenda Urbana, del qual el SEPES és un organisme adscrit. En concret, s'adquirirà una parcel·la de 2.579 metres quadrats ubicada en el carrer de Vassallo, actualment propietat d'Invied, òrgan que depèn del Ministeri de Defensa.

L'objectiu és, conjuntament amb el Consistori, edificar habitatges públics assequibles, per donar resposta a les necessitats de la zona. El director del SEPES, Fidel Vázquez, ha destacat la importància de la compra del terreny: "Permetrà augmentar el parc d'habitatge i la construcció de més de 40 pisos a Menorca, un territori declarat tensat per l'elevat esforç a què han de fer front els seus habitants per pagar les rendes". Per la seva banda, el batle de Maó, Hèctor Pons, considera que la compra del SEPES "evitarà que caigui en mans privades".

Des del Ministeri i l'Ajuntament s'han compromès a posar immediatament en marxa grups de treball tècnic que permetin definir el projecte d'habitatge assequible, amb la idea d'incorporar-lo al Pla d'Habitatge de Lloguer Assequible. En aquest estudi, s'inclourà la possibilitat de dedicar part d'aquests habitatges a funcionaris, per pal·liar la falta de professionals qualificats que pateixen les Illes, així com a joves, amb la finalitat d'ajudar-los a independitzar-se.

stats