Societat 14/10/2020

El Senat demana a Madrid un pla per reactivar el turisme de les Balears

El socialista Cosme Bonet insisteix que les Illes són una de les zones "més perjudicades" pels efectes de la pandèmia

Ara Balears
1 min
Turistes a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaLa Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç del Senat ha aprovat una moció del grup socialista PSIB que demana al govern espanyol un pla específic per reactivar el turisme de les Balears. El senador socialista per Mallorca, Cosme Bonet, ha defensat que aquesta iniciativa és "important", perquè les Balears són una de les zones "més perjudicades" pels efectes de la pandèmia.

Segons recull Efe, Bonet ha subratllat que el turisme pot ser "la locomotora que tiri de la recuperació econòmica" no només de les Balears, sinó del "conjunt del país, tal com ha passat en altres crisis econòmiques". Ha recordat "l'elevada dependència" que les Illes tenen del turisme i ha instat el govern espanyol a impulsar-ne un pla específic, "amb una inversió concreta en el marc dels fons europeus i en col·laboració amb el govern autonòmic i consells insulars".

Bonet ha recordat que el turisme aporta el 42,1% del Producte Interior Brut (PIB) a les Illes, amb un 30% dels afiliats a la Seguretat Social. Són unes xifres que la pandèmia "ha enfonsat", afegeix Bonet, qui també exposa que les Balears han perdut entre els mesos d'abril i juny un 40% del PIB en comparació amb el 2019, i que 58.800 treballadors de les Illes han vist "suspesos" els seus llocs de feina amb els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

stats