Societat 23/11/2020

Sanitat enxampa cinc viatgers sense PCR en vigor a l'aeroport de Palma

El primer vol afectat per la normativa ha arribat procedent de Colònia cap a les 16 hores

Ara Balears
1 min
Controls de viatgers a l'Aeroport de Palma en el primer dia de vigència del decret que obliga portar una PCR

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que proposarà per a sanció, per haver incomplert la normativa, cinc dels primers turistes afectats pel nou decret que els obliga a portar una PCR negativa si provenen de zones de risc. Es tracta de viatgers que han aterrat aquest dilluns cap a les 16 hores d'un vol procedent de Colònia amb 60 passatgers.

Dues empreses subcontractades per Aena i supervisades pel Ministeri de Sanitat s'encarreguen de fer els controls d'arribada. Entre aquests cinc primers viatgers que preveuen proposar per a sanció n'hi havia alguns que portaven la PCR fora de termini, perquè havien passat les 73 hores, i d'altres que portaven una prova serològica, que no és vàlida en aquest cas.

Totes aquestes persones s'han sotmès a un test d'antígens i han donat negatiu. En aquest cas, la sanció pot ser d'uns 600 euros, segons fonts de la Delegació del govern espanyol a les Illes. Tret dels cinc infractors, la resta de passatgers han complert la normativa i portaven les PCR negatives.

El segon vol del dia i afectat pel decret ha sortit de Düsseldorf amb 74 passatgers cap a les 18 hores. El tercer, procedent de Zuric amb 59 passatgers, tenia prevista la sortida a les 17.55 hores, però finalment ho farà amb retard.

stats