Societat 01/02/2022

Salut treballa en un document digital per acreditar el positiu de covid-19 detectat amb test d'antígens

Es podrà fer servir dins la Comunitat però no per viatjar, ja que la UE només considera prova vàlida la PCR

1 min
Una farmacèutica venent un test d'antígens.

PalmaLa Conselleria de Salut està treballant per habilitar un document digital que serveixi perquè aquelles persones que han passat el covid-19 i han estat diagnosticades amb tests d'antígens puguin acreditar el positiu. Ara com ara, per demostrar el contagi hi ha el certificat de recuperació de la Unió Europea, però només admet positius detectats amb PCR.

Cal dir que el document digital es podrà emprar dins la Comunitat Autònoma però no per viatjar. En aquest cas, cal tenir la pauta de vacunació completa o haver acreditat la infecció a través d'una prova PCR. Gómez ha assegurat que, alguns països com Espanya estan reclamant a la Unió Europea que també sigui vàlid el test ràpid.

El problema que només la PCR sigui vàlida per viatjar per Europa és que deixa sense certificat totes aquelles persones que tenen la pauta completa de vacunació, però igualment s'han contagiat durant la sisena onada i han estat diagnosticats amb antígens (la prova que més s'ha emprat). És cert que la dosi de reforç es pot administrar al cap de quatre setmanes del contagi, però el Ministeri de Sanitat recomana que sigui al cap de cinc mesos perquè hi ha una millor resposta immunitària.

La mateixa ministra de Sanitat, Carolina Darias, va explicar la setmana passada a Palma que "la flexibilitat de la mesura" per rebre el tercer vaccí és per la nova normativa del certificat covid que entra en vigor aquest dimarts i que estableix la caducitat del document nou mesos després d'haver rebut la pauta completa de vacunació si no s'ha rebut la dosi de reforç.

stats