Societat 05/10/2021

Salut revisarà la cartelleria dels centres sanitaris i assegurarà que estigui en català i castellà

Patricia Gómez ha explicat que són "dispersos i caòtics" i ara s'adaptaran "a les normes del manual d'identitat corporativa"

ARA Balears
1 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, al Parlament. / ISAAC BUJ

PalmaLa Conselleria de Salut ha demanat a les gerències dels hospitals i centres de salut de les Illes que retirin tota la cartelleria que no compleix les normes del manual d'identitat corporativa. Així, ara s'assegurarà que tots els rètols estiguin tant en català com en castellà i que continguin "els logos i els missatges adequats", ha explicat la consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dimarts al Parlament.

"La cartelleria dels hospitals i els centres de salut és bastant dispersa i desordenada, la pandèmia no hi ha ajudat, i s'estan posant cartells a tots els espais que els professionals consideren necessaris per donar informació als usuaris i als mateixos professionals", ha dit la consellera en declaracions a Europa Press.

A més, ha afegit que la Subdirecció d'Infraestructures i Manteniment de Serveis Centrals de l'IB-Salut s'ha decidit a fer una revisió de la cartelleria". Després d'adaptar-los la normativa, els revisarà el Servei de Política Lingüística.

Cal recordar que diverses entitats s'han queixat de la manca de cartelleria en català en alguns centres sanitaris. Ho va fer l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, que va denunciar la "marginació del català" i la "substitució lingüística castellanista" a l'Hospital Universitari de Son Llàtzer, i també la Plataforma per la Llengua, que va engegar la campanya #NormalitzaMallorca perquè la ciutadania denunciàs rètols públics no normalitzats.

stats