Societat 01/06/2020

Armengol assegura que s'ha cancel·lat l'obertura de l'oci nocturn de la fase 3 "a petició de les Illes"

La presidenta també assenyala que la prova pilot amb turistes alemanys s'hauria de fer abans del 21 de juny

M. F.
2 min
La presidenta Francina Armengol a la Unitat Bàsica de Salut d'Es Molinar

PalmaLa presidenta Francina Armengol, després de visitar la Unitat de Salut del Molinar, on hi ha el centre de coordinació del covid-19, ha assegurat que la cancel·lació de l'ordre del Ministeri de Sanitat de l'obertura de l'oci nocturn de la fase 3 ha estat "a petició de les Illes Balears". Armengol també ha assenyalat que la prova pilot amb turistes alemanys s'hauria de fer abans del 21 de juny, que podria ser el darrer dia de l'estat d'alarma.

Armengol ha explicat que havia demanat entrar a la fase 3 perquè hi havia un nivell similar d'incidència de la pandèmia a totes les illes, cosa que feia més segura una primera obertura entre illes. Alhora ha remarcat que en aquesta petició també es demanava no obrir els establiments d'oci nocturn, com finalment va incloure el govern espanyol aquest dissabte passat a l'ordre ministerial. La presidenta també ha dit que estan negociant amb el govern d'Espanya per poder fer la prova pilot de turisme a les quatres illes la segona quinzena de juny. En concret, ha assegurat que està parlant amb el Ministeri de Turisme i el Ministeri de Sanitat, que és "el que finalment hi ha de donar el vistiplau". La presidenta de les Balears ha assenyalat que si dimecres el Congrés aprovàs la pròrroga, dia 21 de juny acabaria l'estat d'alarma, cosa que permetria els vols internacionals. "Si hem de fer la prova pilot, tal vegada l'hem d'avançar un poc més".

La presidenta de les Illes també ha assegurat que es farà una campanya de sensibilitizació adreçada als turistes, els quals hauran de seguir les mateixes directrius que els residents.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha anunciat que a partir de dimecres es faran proves de coronavirus als deu escorxadors de les Illes Balears, en els quals treballen entre 50 i 60 persones. La consellera ha assegurat que s'ha pres aquesta decisió per les notícies internacionals i d'altres comunitats de detecció de casos de coronavirus en aquests espais. Gómez també ha comentat respecte de la família de 15 membres en què 11 persones varen donar positiu en covid-19, "sembla que no han tingut molts de contactes". Tot i que no ha facilitat la dada exacta de persones que estan sota vigilància com a contactes estrets d'aquest nucli familiar, ha dit que la mitjana general de contactes són quatre persones. Actualment, els equips de rastreig fan el seguiment de més de 500 persones.

stats