Societat 30/09/2021

Salut detecta dos usuaris positius més a la residència Fontsana de Palma

Al conjunt de l'Arxipèlag 1.384 illencs continuen amb contagi actiu

ARA Balears
1 min
Una usuària d'una residència de gent gran.

PalmaEl brot de covid-19 a la residència Fontsana de Palma ja afecta 23 usuaris i dos treballadors. Així, en les darreres 24 hores, la Conselleria de Salut ha notificat dos positius més entre els residents d'aquest geriàtric. Al conjunt de l'Arxipèlag, 40 usuaris i sis treballadors continuen amb infecció activa. Els centres que tenen actualment brots són la Bonanova (tres ancians i un treballador contagiats), la Borenco (14 residents) i Fontsana.

Pel que fa a la situació epidemiològica a la comunitat, continua tendència de davallada de contagis. Ara com ara 1.384 illencs continuen amb contagi actiu (35 menys que ahir) i en la darrera jornada s'han detectat 43 nous positius (35 a Mallorca, un a Menorca i set a Eivissa). La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques ha estat del 0,93%.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

Els malalts de covid-19 ingressats a l'hospital també es redueixen. Els centres illencs atenen 93 pacients a planta (quatre menys que ahir) i 32 a l'UCI (un menys). Les unitats de cures intensives es mantenen amb risc baix, amb una ocupació de llits per malalts crítics de covid-19 del 9,3%.

Quant a la vacunació, avança lentament com ho ha fet els darrers dos mesos. Així, el 80,20% de la població diana té la pauta completa de vacunació (un 0,7% més que dimecres) i el 82,03% ha rebut almenys una dosi (un 0,6% més). Cal recordar que aquesta setmana ha tancat el punt de vacunació de Germans Escales i ara només queda Son Dureta com a centre de vaccinació massiva.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears
stats