Societat 19/09/2020

Salut descarta fer un cribratge massiu a Arquitecte Bennàssar

Aquesta mesura sí que es va dur a terme a Son Gotleu i s'està fent a les zones confinades d'Eivissa

Ara Balears
2 min
Imatge del procediment per fer la prova de coronavirus. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaSalut no farà el cribratge poblacional de covid-19 als residents de la zona d'Arquitecte Bennàssar per tal de conèixer la incidència del coronavirus a la zona, que aquest divendres començà el nou confinament davant l'expansió del coronavirus. A diferència del procediment duit a terme a les altres zones a les quals s'han aplicat noves restriccions, com Son Gotleu i els nuclis de Vila i Sant Antoni, a Eivissa, la Conselleria de Salut va confirmar que les tasques de cribratge estan, per ara, descartades a la barriada de Palma.

Segons ha detallat la Conselleria de Salut a l'ARA Balears, es tracta d'una decisió "coordinada entre Salut Pública i el Servei de Salut" i el fet de descartar el cribratge massiu a Arquitecte Bennàssar respon a l'evolució i expansió del coronavirus al barri. Salut ha detallat que l'objectiu dels cribratges massius és localitzar possibles casos asimptomàtics que estiguin facilitant la propagació de la malaltia i, valorant la situació de la zona d'Arquitecte Bennàssar i els casos positius detectats a la barriada, la Conselleria ha decidit dur a terme altres formes de control de la pandèmia.

Tot i descartar el cribratge massiu, Salut ha informat que sí que es duran a terme més proves PCR a la zona d'Arquitecte Bennàssar, on s'instal·larà un autobús covid exprés per poder fer totes les proves de possibles contagis derivats pel Servei de Salut. En aquest cas, les persones que passaran la prova PCR seran només els residents del barri que tenen símptomes o bé que han estat en contacte amb positius i sempre després de prescripció mèdica.

Cal recordar que aquest divendres van entrar en vigor les restriccions i el nou confinament a la zona bàsica d'Arquitecte Bennàssar i als nuclis de Vila i Sant Antoni, a Eivissa, que el Govern balear va anunciar aquest dimarts. Aquestes noves mesures afectaran més de 60.000 persones a les Balears, que estan confinades durant dues setmanes als seus barris a partir d'aquest divendres a les 22.00 h.

Continuen descendint els nous casos de covid-19 a les Balears

Els contagis de coronavirus continuen en descens a les Illes. La Conselleria de Salut ha notificat aquest dissabte 155 nous casos –45 menys que els casos notificats el dia anterior–. A més, el Servei d'Epidemiologia ha notificat dues morts més, les dues a residències de gent gran. Pel que fa a les persones que han superat la malaltia, la Conselleria de Salut ha informat que aquest dissabte 30 pacients han rebut l'alta i ha remarcat que la xifra total de casos notificats al Ministeri de Sanitat des de l'inici de la pandèmia s'eleva a 12.160.

stats