Continuen descendint els contagis de covid-19 a les Balears

Salut ha notificat 155 nous casos positius i dues víctimes mortals més en les residències

Els contagis de coronavirus continuen en descens a les Illes. La Conselleria de Salut n'ha notificat 155 més –45 menys que els casos notificats el dia anterior– i dues víctimes mortals de covid-19 a les residències. Així, la xifra total de defuncions és de 277. Per illes, a Mallorca és on més PCR positives s'han detectat (106), seguida d'Eivissa (44) i Menorca (5). A Formentera no s'ha detectat cap nou contagi.

Pel que fa a la situació als hospitals i als centres de salut, hi ha hagut 30 noves altes hospitalàries i 401 més a l'Atenció Primària. Els ingressos a planta han davallat amb dos casos menys, però dos pacients més han entrat a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Per tant, el total d'hospitalitzats és de 305 pacients, mentre que hi ha 65 persones infectades a l'UCI.

Els ingressos hospitalaris per covid-19 s’estabilitzen

Per illes, a Mallorca és on més ingressos a planta hi ha –un total de 248– i on es concentren gairebé la totalitat de persones ingressades a l'UCI: 57 dels 65. D'altra banda, l'Atenció Primària està atenent 4.824 persones. En el cas d'Eivissa hi ha 4 UCI actives i 763 pacients amb seguiment des dels centres de salut; a Menorca només hi ha una unitat activa i 67 seguiments per Primària, i a la pitiüsa menor, cap UCI en actiu i 25 casos a càrrec dels centres de salut.

A les residències de gent gran hi ha aquest dissabte 95 professionals i 254 usuaris actius, 109 dels quals estan hospitalitzats. Així, hi ha dos casos més entre els treballadors que divendres. Pel que fa als hospitalitzats, també davallen: de 115 que hi havia divendres als 109 d'aquest dissabte.

Pel que fa els contagis entre els professionals sanitaris també baixa lleugerament, amb 12 casos menys confirmats. Salut ha informat que hi ha un total de 249 professionals en vigilància per contacte estret amb algun cas positiu.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF