Societat 07/02/2023

Salut creu que els problemes estructurals del Verge del Toro no paralitzaran la reforma

Les feines addicionals podrien suposar un increment del 10% del pressupost

Iván Martín
2 min
Façana del Verge del Toro de Maó.

MAÓLa consellera de Salut del Govern balear, Patrícia Gómez, s'ha mostrat confiada aquest dimarts en el Parlament perquè els problemes estructurals que s'han detectat a les obres de millora de l'antic hospital Verge del Toro de Maó no suposin un contratemps en el pla d'execució.

Gómez ha respost a la pregunta del diputat de Més per Menorca Josep Castells i ha assegurat que estan negociant amb l'empresa constructora per continuar de manera paral·lela els treballs: "Continuam amb les obres i seria ideal que les feines es fessin a la vegada per no demorar el projecte". La reforma del Verge del Toro es va iniciar el mes de setembre de l'any passat, té una previsió de dos anys d'execució i un pressupost total de 12 milions d'euros.

D'altra banda, Gómez ha lamentat les crítiques del PP i ha recordat que fou aquest partit qui l'any 2015 va voler retornar l'edifici a la tresoreria de la Seguretat Social: "No sé com s'atreveixen a parlar d'aquest equipament". Així mateix, ha emfatitzat la feina feta pel Govern d'Armengol: "Vam fer una anàlisi de les necessitats dels pacients crònics per donar una millor atenció; no és una obra fàcil, i per això volem ser previnguts".

Les deficiències detectades no van ser identificades a les proves inicials, segons la consellera Gómez, perquè "en aquell moment no es podien manifestar". Aquestes van sorgir durant la demolició de l'interior de l'immoble i requereixen una nova cimentació. La constructora preveu que això signifiqui un encariment de l'obra d'entorn del 10%, és a dir, entre un i dos milions d'euros. El projecte de reconversió del Verge del Toro en un centre sociosanitari per a pacients crònics i de salut mental és un dels més importants en els últims anys a l'illa.

stats