Societat 27/03/2021

Salut canviarà la ubicació dels controls sanitaris de l'aeroport de Palma per evitar aglomeracions

Tot i que es recomana dur la PCR feta en origen de manera gratuïta, la majoria de passatgers no la duu i s'ha de fer la prova d'antígens

2 min
L'aeroport de Son Sant Juan.

PalmaLes vacances de Setmana Santa han començat amb imatges de coes i aglomeracions a l'aeroport de Palma a causa dels controls sanitaris que han de passar els passatgers que arriben a l'illa. Segons ha informat la Conselleria de Salut, aquest divendres, entre les 19 h i les 23 h, es varen concentrar diferents vols i hi va haver coes perquè la majoria dels passatgers no tenia PCR negativa feta i s'havia de fer el test d'antígens abans de sortir de les instal·lacions. Per evitar que es tornin a repetir aquestes imatges, des de Salut han assegurat que dilluns canviaran la ubicació dels controls sanitaris dels vols de l'Estat de l'aeroport.

Tot i que Aena ha assegurat que els col·lapses no duren "més de quinze minuts", diferents testimonis de residents illencs varen assegurat a l'ARA Balears que aquest divendres varen haver de fer fins a dues hores de coa per poder sortir de Son Sant Joan. Segons varen exposar diferents persones a les xarxes socials, el col·lapse es va generar a l'hora de fer la prova d'antígens, on es varen aglomerar centenars de persones.

Des de Salut han tornat a recomanar que els residents que arribin a les Illes duguin la PCR gratuïta feta des de l'origen o que es facin la prova en un Covid Exprés per evitar aquestes situacions. Cal recordar que des de divendres les Balears estan perimetrades i que només s'hi pot viatjar per motius justificats.

Vols programats

Els aeroports de les Illes tenen programats un total de 2.830 vols per Setmana Santa. En concret, des d'aquest dissabte fins dia 5 d'abril, a l'aeroport de Palma n'hi haurà 2.124, al d'Eivissa 438 i al de Menorca 268, segons recull l'agència Efe. A Son Sant Joan n'hi haurà 532 amb origen o destinació a Alemanya. La jornada que registrarà un major volum de vols és aquest diumenge, amb un total de 246 operacions, la mateixa xifra que dia 4 d'abril. Segons Aena, si es compara amb l'any 2019, els vols amb Alemanya per a aquestes festes s'han reduït un 51%.

A l'aeroport d'Eivissa els dies que tindran més connexions també seran diumenge, 28 de març, i el 4 d'abril, amb un total de 54 vols cada dia. Pel que fa a les connexions, 20 són amb Alemanya i dues amb França, una reducció del 66% i del 95%, respectivament, en comparació amb les mateixes dades de fa dos anys. Pel que fa a l'aeroport de Menorca, la jornada de més trànsit aeri serà el dilluns 5 d'abril, amb 34 moviments, un 45% menys que en el mateix període del 2019.

En l'àmbit de l'Estat, els aeroports d'Aena tenen previstes un total de 18.100 operacions per Pasqua, un 70% menys que en les mateixes dates de fa dos anys. L'empresa avisa que aquesta programació està subjecta a canvis i recorda que els passatgers de vols internacionals han d'arribar Mallorca amb una PRC negativa feta en les 72 hores anteriors al viatge, i que a l'illa estan subjectes a les mateixes restriccions que els residents.

stats