Societat 28/03/2021

Col·lapse a Son Sant Joan en l'inici de les vacances de Setmana Santa

Des d'aquest dissabte fins dia 5 d'abril, els aeroports de les Balears tenen programats un total de 2.830 vols

ARA Balears
2 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaL'inici de les vacances de Setmana Santa ha provocat llargues coes a l'aeroport de Palma. Testimonis de residents illencs han assegurat a l'ARA Balears que han hagut de fer fins a dues hores de coa per poder sortir de Son Sant Joan. Segons han exposat diferents persones a les xarxes socials, el col·lapse s'ha generat a l'hora de fer la prova d'antígens, on s'han aglomerat centenars de persones i han dificultat la sortida de l'aeròdrom amb normalitat.

Cal recordar que els aeroports de les Illes tenen programats un total de 2.830 vols per Setmana Santa. En concret, des d'aquest dissabte fins dia 5 d'abril, a l'aeroport de Palma n'hi haurà 2.124, al d'Eivissa 438 i al de Menorca 268, segons recull l'agència Efe.

A Son Sant Joan n'hi haurà 532 amb origen o destinació a Alemanya. La jornada que ha registrat un major volum de vols és aquest diumenge, amb un total de 246 operacions, la mateixa xifra que dia 4 d'abril. Segons Aena, si es compara amb l'any 2019, els vols amb Alemanya per aquestes festes s'han reduït un 51%.

A l'aeroport d'Eivissa els dies que tindran més connexions també seran el diumenge 28 de març i el 4 d'abril, amb un total de 54 vols cada dia. Pel que fa a les connexions, 20 són amb Alemanya i dues amb França, una reducció del 66% i del 95%, respectivament, en comparació amb les mateixes dades de fa dos anys. Pel que fa a l'aeroport de Menorca, la jornada de major trànsit aeri serà el dilluns dia 5 d'abril, amb 34 moviments, un 45% menys que en el mateix període del 2019.

En l'àmbit estatal, els aeroports d'Aena tenen previstes un total de 18.100 operacions per Pasqua, un 70% menys que en les mateixes dades de fa dos anys. L'empresa avisa que aquesta programació està subjecta a canvis i recorda que els passatgers de vols internacionals han d'arribar Mallorca amb una PRC negativa feta en les 72 hores anteriors al viatge, i que a l'illa estan subjectes a les mateixes restriccions que els residents.

stats