Internacional 26/03/2021

Merkel veu "notables problemes legals" per prohibir les vacances a l'estranger

El que sí que implantarà el govern alemany és que tots els viatgers que arribin al país en avió hauran de presentar un test negatiu abans de començar el viatge

ARA Balears
2 min
Angela Merkel, durant la roda de premsa d'aquesta matinada.

PalmaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha admès que encara que el propòsit del seu govern és el de "restringir" els viatges per anar de vacances a l'estranger, existeixen "notables problemes legals per implantar aquesta prohibició". Segons ha informat l'agència Efe, Merkel va comparèixer aquest dijous davant dels mitjans de comunicació i va assegurar que "no podem anar en contra de la llei".

Fonts del govern alemany varen explicar que s'estudia la possibilitat de prohibir els viatges no essencials a l'estranger i que els ministeris de Justícia i d'Interior també ho analitzen. Ara l'objectiu és "minimitzar" l'entrada de viatgers al país, ha explicat el portaveu de l'Executiu, Steffen Seibert. Aquesta idea va sorgir arran del polèmic augment de reserves que es varen fer per venir a les Balears durant la Setmana Santa.

Tot i que l'aplicació d'aquesta prohibició encara no està clara, el que sí que implantarà el govern alemany aquest cap de setmana és que tots els viatgers que arribin a Alemanya en avió, independentment del lloc de procedència, hauran de presentar un test negatiu abans de començar el viatge. Aquesta normativa es publicarà previsiblement aquest dissabte el Ministeri de Sanitat del país perquè pugui entrar en vigor a les 00 h del diumenge.

Fins ara, per entrar a Alemanya només havien de presentar una PCR els viatgers de zones d'alta incidència acumulada, o amb presència de mutacions del virus. Pel que fa als viatgers procedents d'altres regions se la podien fer després d'haver entrat al país, amb un marge de 48 hores. L'objectiu del govern alemany és frenar l'augment de casos de covid-19 que es produeixen al país.

Cal recordar que aquesta mateixa setmana Merkel anunciava un confinament fort per les vacances de Pasqua, però poc més de 24 hores després d'haver-ho anunciat, la cancellera va fer marxa enrere i va anul·lar la mesura.

La incidència setmanal del país es va situar aquest divendres en 119,1 contagis per cada 100.000 habitants, que es considera un límit crític. El pic d'incidència es va notificar el 22 de desembre, amb 197,6 casos.

stats