Societat 25/03/2021

Alemanya preveu demanar un test negatiu per entrar al país a partir de divendres

L'hauran de presentar tots els viatgers independentment del seu lloc de procedència

ARA Balears
1 min
Turistes alemanys que arribaren a les Balears amb motiu del pla pilot.

PalmaAlemanya preveu demanar un test negatiu obligatori per entrar al país a partir d'aquest divendres. Podrà ser una PCR o un test d'antígens i l'hauran de presentar tots els viatgers, independentment del seu lloc de procedència, segons apunta una resolució del Ministeri de Sanitat avançada pel diari Bild i la televisió NTV, explica l'agència Efe. A més, el viatger haurà de complir amb les restriccions imposades al país i haurà de fer quarantena: de 10 a 14 dies, segons el grau de risc de la zona de procedència i de les regulacions específiques de cada land. Aquesta nova regulació està en procés d'elaboració, però s'espera que entri en vigor divendres i que estigui vigent fins dia 12 de maig.

La implantació d'un test obligatori es produeix després que l'Insitut Robert Koch (RKI) eliminàs les Balears de les zones de risc. Això va disparar les reserves de cara a la Setmana Santa cap aquest destí, tot i la recomanació del govern alemany d'evitar els viatges no essencials mentre Alemanya continuàs pujant la incidència de contagis. Per això, fonts governamentals varen explicar ahir que l'executiu estudia prohibir de forma temporal tots els viatges no essencials a l'estranger.

Cal recordar que fins ara, per entrar a Alemanya només havien de presentar una PCR els viatgers de zones d'alta incidència acumulada, o amb presència de mutacions del virus. Pel que fa als viatgers procedents d'altres regions se la podien fer després d'haver entrat al país, amb un marge de 48 hores.

Fins avui, Alemanya ha notificat 22.657 nous contagis de coronavirus i 228 morts en les darreres 24 hores, segons l'RKI. Es tracta del repunt més fort des del 14 de gener, moment que es van registrar 25.164 contagis.

stats