Societat 18/01/2021

Salut intervé el centre assistencial Sa Residència d'Eivissa per frenar un brot de covid-19

S'hi han detectat sis usuaris i un treballador contagiats

Ara Balears
1 min
El Govern ja ha intervingut 14 residències per a gent gran des de l'inici de la pandèmia.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha ordenat aquest dilluns la intervenció del centre assistencial Sa Residència d'Eivissa perquè s'hi ha detectat un brot que a hores d'ara ja afecta sis usuaris i un treballador. Els casos s'han notificat després que des del dia 28 de desembre, i en cribratges successius, es registrassin aquests set contagis al centre, sis dels quals es troben a l'hospital. A més, hi ha 78 residents aïllats.

Segons explica el Govern, Salut ha considerat oportú dictar una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb el covid-19 del centre. Igualment, s'ha designat un coordinador sanitari per controlar, coordinar i dirigir l'activitat assistencial sanitària del centre, com també de l'equip de personal de la residència, segons ha destacat la Conselleria.

Cal recordar que el Govern ha intervingut fins ara 14 residències per a gent gran des de l'inici de la pandèmia. Durant la segona onada han estat Bell Entorn, Sèniors Inca (dues vegades), DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l'Hospital de Llevant, la residència Reina Sofia, Es Ramal, Sant Lluís, Sèniors Pollença, DomusVi Alcúdia i Fontsana. Durant la primera onada varen ser Oasis i DomusVi Palma.

Així mateix, també s'han intervingut tres residències de persones amb discapacitat, totes tres durant la segona onada: Amadiba 325, Sa Nova Residència del Patronat Joan XXIII (Inca) i Vuit Vents (Aspace).

stats