Societat 15/01/2021

Salut ha administrat 10.471 vacunes, un 54% de les arribades a les Balears

Aquest diumenge es començarà a posar la segona dosi als usuaris i treballadors de les residències d'ancians que ja varen rebre la primera

Ara Balears
2 min
En aquests moments les Balears disposen de 8.819 dosis.

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat que fins a aquest dijous s'han administrat 10.471 dosis de vacuna contra la covid-19 a les Balears, un 54,2% de les arribades a l'Arxipèlag, que de moment n'han rebut 19.290, 18.690 de les quals són de Pfizer i 600 de Moderna.

A Mallorca, les dosis administrades han estat 7.920; a Menorca, 1.242 i a Eivissa i Formentera, 1.309, segons les dades actualitzades aquest dijous pel Govern. Quant als treballadors sanitaris de l'anomenada "primera línia covid-19", que són 7.337, en els dos primers dies s'han vacunat 3.177 professionals, un 43,3% del total previst.

Aquest diumenge, Salut començarà a posar la segona dosi als usuaris i treballadors de les residències d'ancians que ja varen rebre la primera quan es va iniciar la vacunació a les Balears. L'aplicació de la segona dosi tornarà a administrar-se en primer lloc a la residència Oms-Sant Miquel de Palma, on va començar la vacunació el 27 de desembre. Les Balears disposen de 8.819 dosis, entre les quals se n'inclouen 6.944 de reservades per a la segona dosi als ancians de residències i els seus cuidadors.

Per altra banda, un total de 3.177 professionals sanitaris i no sanitaris de primera línia del covid-19 foren vacunats el primer dia: 2.247 a Mallorca, 507 a Menorca i 423 a Eivissa i Formentera. Aquestes xifres representen el 43,3% dels 7.337 treballadors que fan feina en aquesta primera línia. El Govern ha subratllat que està previst que 6.325 professionals de la sanitat pública i 1.012 de la sanitat privada participin en aquesta primera fase de vacunació.

Cal recordar que aquest dijous el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, va assegurar que el Govern està preocupat per "no arribar als professionals de les residències perquè es vacunin". Arranz va insistir que la vacunació "és la millor manera de lluitar contra les infeccions dins les residències", per això, va apuntar que "val la pena insistir-hi".

El PP demana accelerar el procés de vacunació

El president del PP a les Balears, Biel Company, ha afirmat aquest divendres que, per aconseguir l'objectiu fixat pel Govern de vacunar el 70% de la població major de 16 anys abans de juny, "cal vacunar una mitjana diària de 4.000 persones, dissabtes i diumenges inclosos", enfront de les 400 persones de mitjana que s'han vacunat des del 27 de desembre.

"La vacuna és l'única porta a la normalitat i del procés de vacunació depèn no només salvar vides, sinó avançar cap a una progressiva reactivació de l'activitat econòmica i salvar la pròxima temporada d'estiu", ha assenyalat Company. El líder del PP demana a Armengol que "es planti davant Madrid i exigeixi un major nombre de vacunes per a les Balears", i que "mobilitzi tots els recursos necessaris per accelerar la campanya de vacunació a l'Arxipèlag".

stats