Societat 14/01/2021

El Govern ja ha vacunat un 20% dels professionals de la primera línia del covid-19

El Servei de Salut ha administrat 8.420 dosis: 6.381 a Mallorca, 974 a Menorca i 1.065 a Eivissa i Formentera

Ara Balears
2 min
Una infermera vacunant contra el covid-19 a un treballador de Son Espases.

PalmaLa Conselleria de Salut va començar ahir la vacunació contra el coronavirus a 6.325 professionals sanitaris i no sanitaris de la xarxa pública i 1.012 de la privada que fan feina a l'anomenada primera línia del covid-19. El primer dia es varen vacunar un total de 1.476 treballadors: 1.058 a Mallorca, 239 a Menorca i 179 a Eivissa i Formentera.

Aquestes xifres representen el 20% dels professionals que s'immunitzaran en aquesta segona etapa de vacunació, que va en paral·lel amb la campanya a les residències. En concret, són professionals que fan feina als serveis d'urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.

Els professionals de la sanitat pública seran vacunats als seus centres sanitaris, mentre que els de la sanitat privada es vacunaran al punt Covid Exprés de Son Dureta (Mallorca). Per als de Menorca, s'han habilitat dos punts de vacunació: l'Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).

Per illes, a Mallorca estan citats per vacunar-se 4.042 professionals de la sanitat pública i 557 de la sanitat privada; a Menorca, 563 treballadors de la xarxa pública i 188 de la privada, i a Eivissa i Formentera, 1.186 de la pública i 120 de la privada. El gerent de Son Espases, Pep Pomar, va assegurar ahir que hi ha una participació massiva dels sanitaris de l'hospital per immunitzar-se. De la mateixa manera ho va afirmar la subdirectora d'infermeria d'Atenció Primària de Mallorca, Consu Méndez: "Pràcticament el 100% hi ha donat el consentiment".

Cal recordar que aquest dimecres varen arribar les primeres 600 dosis de la vacuna de Moderna, que es destinaran al personal de Son Espases. Pel que fa a la tanda setmanal de vaccins de Pfizer -un total de 5.800 dosis-, havien d'arribar dilluns, però el govern espanyol finalment no les enviarà fins avui a causa de "problemes logístics per les condicions meteorològiques". L'Executiu balear va afirmar que "aquest nou retard no és admissible", i va recordar que si no reben les dosis com s'havia acordat "serà molt difícil respectar el calendari de vacunació".

stats