Rocío Carrasco detalla com el seu ex i la seva filla van intentar enviar-la a la presó

Els fets es van produir després que ella fos agredida per la seva filla quan la nena tenia només 14 anys

3 min
Rocío Carrasco al documental sobre la seva vida, 'Rocío: Contar la verdad para seguir viva'

BarcelonaL'emissió del novè capítol sobre la vida de Rocío Carrasco, anomenat Todo se derrumbó dentro de mi, s'ha centrat aquest dimecres a la matinada en com, després de les agressions físiques i psicològiques que de manera continuada havia estat patint la protagonista de la docusèrie a mans de la seva filla durant tres anys, la llavors adolescent i el pare d'aquesta, Antonio David Flores, l'haurien intentat enviar a la presó. Segons el relat de la filla de Rocío Jurado, després de la greu agressió que va patir a mans de la seva filla el juliol del 2012, la llavors adolescent –tenia 14 anys– va sortir corrents de casa i va pujar al cotxe del xòfer que l'havia de portar a l'escola i li va demanar al conductor que la portés a la comissaria de la Guàrdia Civil, cosa a la qual el conductor es va negar. Va ser en aquell trajecte quan Rocío Flores va trucar al seu pare amb un mòbil que ell li hauria proporcionat per pronunciar la frase: "Ja està fet". El xòfer, que no la va dur a la comissaria sinó a l'escola, va proporcionar el seu testimoni ahir a la nit al programa confirmant aquests fets.

Segons el relat de Carrasco, un cop la nena va ser a l'escola, el seu pare l'hauria anat a buscar per portar-la a la comissaria de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid, per interposar una demanda a Rocío Carrasco acusant-la precisament del contrari del que havia passat: haver estat maltractant la seva filla. Aquella demanda, que era penal i hauria pogut comportar pena de presó per a la mare, no es va resoldre finalment fins al cap de dos anys, quan va ser arxivada per l'Audiència Provincial de Madrid. En aquell temps, Rocío Carrasco va haver de recuperar-se de les agressions físiques i psicològiques de la seva filla mentre estava pendent de si un jutge potser la podia enviar a la presó per un delicte que, segons les proves aportades per ella aquesta matinada, no havia comès. Mentre la seva filla l'agredia, va explicar Carrasco, la jove cridava "No em peguis!" "Mentre m'estava pegant ella tenia el mòbil obert, el que li havia donat el seu pare. Tenia el telèfon amagat i obert", recordava Carrasco d'aquells greus moments.

Carrasco ha assegurat aquesta matinada que no va denunciar mai la seva filla per aquells fets tan greus però que, quan el jutjat la va citar per declarar en relació a la demanda que li havia interposat la seva filla, va haver d'explicar la seva dura realitat per no acabar a la presó. Al conèixer els fets, la Fiscalia va decidir actuar d'ofici per aclarir l'actualment ja confirmada judicialment agressió de la filla de Carrasco a la seva mare. "A l'acabar la meva declaració, la fiscal li diu a la jutge que, d'ofici, informi el jutjat de menors i s'investigui la nena per un presumpte delicte de maltractaments d'ella cap a mi", va puntualitzar Carrasco.

Doblement víctima

"No és que la teva filla et doni d'una pallissa, que ja és antinatura. És que ha tingut la capacitat suficient per traçar amb el seu pare una línia a seguir. Es podrà recompondre [la relació entre elles] però partint de la base que aquesta persona [el pare] no hi sigui. Ni a la seva vida ni a la meva", resumia sobre l'odi a la mare que se li hauria inculcat a la seva filla, amb la qual veu complicada una hipotètica reconciliació. "Avui en dia no puc i la persona que ho pugui entendre que ho entengui i la que no que no ho entengui. No puc mantenir cap tipus de relació amb una persona que té a l'altra persona [el seu ex, Antonio David Flores] al costat, que ha intentat ficar-me a la presó", va explicar en relació al seu ex i a la filla que comparteixen, a la qual va dibuixar com una víctima del seu pare. "Tot el que he fet per ella i per ell, no ho he fet per ningú més. Abans de botxí [la meva filla] ha sigut víctima i tothom l'hi ha consentit. I ara se li consentirà més encara", concloïa la filla de Rocío Jurado.

"No em fa tant mal la pallissa com el fet que ella em volia ficar a la presó. Em fa mal saber que una filla meva sigui capaç de voler veure la seva mare a la presó per una cosa que no ha fet", explicava Carrasco després de parlar de la suposadament falsa denúncia que li hauria interposat la llavors menor de la mà del seu pare. A la pregunta de si l'ha perdonat, Carrasco va respondre: "S'haurà de perdonar ella quan se n'adoni [de tot el que va fer], perquè crec que a dia d'avui encara no se n'ha adonat".

stats