Societat 02/12/2021

Els restauradors de Menorca demanen no endurir les restriccions

Sol·liciten al Govern un protocol d'actuació davant el passaport covid

Iván Martín
1 min
Un bar de Maó durant la pandèmia.

MAÓEl president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, José Bosch, ha advertit que el sector no pot assumir més restriccions el mes de desembre. Bosch fa aquestes declaracions conscient que si no aturen els contagis de la covid-19 a l'illa, l'Executiu podria plantejar-se més mesures per reduir la propagació del virus. Per aquest motiu, el president de l'entitat considera que el passaport Covid és l'última oportunitat per evitar un escenari que seria econòmicament inviable per a molts establiments: "No és una mala mesura perquè garanteix la seguretat dels clients, tot i que controlar el compliment de la norma no deixa de ser un treball més per a nosaltres". I afegeix: "A les reunions amb l'Administració hem deixat clar que no podem permetre més restriccions o el tancament de l'activitat, ja que els nombres no són bons".

D'altra banda, Bosch ha sol·licitat al Govern balear la confecció d'un protocol d'actuació amb l'objectiu de facilitar les tasques de control: "Confiam que amb aquestes mesures s'estabilitzi la situació sanitària a Menorca, però fa por veure les xifres de contagis que tenim, són terribles". I avisa: "No podem sumar més costos per posar una persona a la porta del local, i entenem que és un mal menor abans d'arribar al punt de tancar els negocis o posar la gent en ERTO".

Per últim, el president de la patronal reconeix que les reserves per dinars i sopars d'empreses han patit un lleuger retrocés: "Hi havia molta gent il·lusionada en poder celebrar aquest mes el fet de retrobar-se amb família o companys de feina, però és cert que després de l'anunci del passaport Covid i les dades de contagis alguns s'ho repensen".

stats