Societat 15/11/2014

Una àvia 'ressuscita' després d'11 hores 'morta' al tanatori

El treballadors del tanatori d'un municipi de Polònia es van endur un ensurt de mort quan van veure que una de les bosses negres es començava a moure

Efe
1 min

VarsòviaUna polonesa de 91 anys, Janina Kolkiewicz, va despertar dins d'una bossa per a cadàvers en un tanatori d'Ostrów Lubelski (est de Polònia), onze hores després que una metge hagués certificat la seva defunció.

La fiscalia local ha iniciat una recerca sobre aquest cas, segons van informar mitjans locals, que relaten el terror que va envair els treballadors del tanatori quan van veure que alguna cosa es movia dins de la bossa on havia estat dipositat el cos de la Janina.

La doctora Wieslawa Cyz, la facultativa que va certificar la defunció de la dona, va assegurar que estava "totalment convençuda" que l'anciana havia mort.

"No tenia pols, no hi havia senyals de respiració, ni tampoc ritme cardíac", va dir la metge a un diari local. "Els ulls els tenia molt oberts, però no eren sensibles a la llum", va afegir Cyz, que confessa que està avergonyida per haver expedit el certificat de defunció d'una pacient que encara estava viva. "No hi ha explicació", va lamentar la doctora.

La neboda de l'anciana i que també és la seva cuidadora, Bogumila Kolkiewicz, va explicar a la cadena de televisió TVP que afortunadament la seva tieta no té cap record del que va passar. "La meva tieta té demència senil i no és conscient del que ha succeït", va dir.

La dona de 91 anys es troba en bon estat, va assegurar la seva neboda, que diu que ha "tornat de la mort amb fred i molta gana". "Quan em vaig trobar amb ella em va demanar una mica de sopa, una tassa de te i dues creps, així que sembla que tenia gana", va afegir.

stats