Societat 28/06/2023

Ressaca de Sant Joan a Ciutadella: regidor del PP denunciat per desobediència i amenaces a la Policia Local

Es va dirigir als agents amb "un to amenaçador, amb el puny aixecat i gravant les plaques dels policies amb el mòbil"

Iván Martín
1 min
Un cavaller de Sant Joan en els entrenaments dels Jocs des Pla.

CIUTADELLAEl PP no esperava governar en minoria l'Ajuntament de Ciutadella, però actuacions com aquesta podrien provocar que el recorregut dels populars a la institució fos relativament curt. Segons ha pogut saber l'ARA Balears de fonts policials, la Policia Local de Ciutadella va aixecar acta (denúncia) dia 23 de juny en un dels filtres d'aforament de les festes, en concret el del Caragol del Born.

La denúncia policial es va interposar, per vulnerar la Llei orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana, al regidor Marc Marquès Llufriu per desobediència, faltar al respecte, amenaçar policies locals i alterar l'ordre públic mentre exercien la seva feina de control a l'accés a la plaça del Born. L'actual regidor de Neteja, Recollida de Residus i Energies Renovables no acceptà el tancament per uns minuts del filtre, tal com estipula el pla de seguretat una vegada s'assoleix el màxim d'assistents.

Segons l'acta, el regidor es va dirigir als agents de l'autoritat amb un "to de veu amenaçador, amb el seu puny aixecat i gravant amb el seu dispositiu mòbil la placa dels agents". També va dir que "ell era regidor de l'Ajuntament de Ciutadella i era una autoritat". Segons expliquen fonts pròximes al cas, la professionalitat dels agents va evitar que acabàs "en una batalla campal", perquè els fets ocorreguts eren per procedir a la detenció immediata. La denúncia continua el seu curs i serà tramitada a la Delegació del govern.

stats