Societat 05/10/2022

Una resolució en català del TSJIB arriba al Constitucional per possible vulneració de drets

L'empresa Accesos Ibiza va presentar un recurs per "vulneració del dret a la defensa" perquè l'advocat no va entendre la interlocutòria

ARA Balears
1 min
Façana de l'Audiència de Palma i el TSJIB.

PalmaEl Tribunal Constitucional estudiarà si una interlocutòria en català del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) va vulnerar el "dret de defensa i a la tutela judicial efectiva" de l'empresa Accesos Ibiza, segons ha avançat Última Hora i ha confirmar l'ARA Balears. Segons el lletrat, no va poder entendre la resolució perquè estava en català i, per això, no va poder representar de manera adequada l'empresa. Es tracta d'una resolució dictada el 20 d'octubre del 2021, davant la qual l'empresa va decidir presentar un recurs per vulneració dels drets fonamentals al Tribunal Constitucional.

Així, l'alt tribunal va aprovar en el ple del dia 27 de setembre d'enguany el recurs i, d'aquesta manera, fer-se càrrec de resoldre la qüestió que planteja l'empresa. Aquesta petició va superar el març el primer tràmit d'admissió, que exigeix que els magistrats apreciïn una "especial transcendència constitucional" de la qüestió que li plantegen i, ara, la competència passa al màxim òrgan de decisió. La interlocutòria la va emetre el magistrat Gabriel Fiol, un dels dos jutges que acostumen a fer les seves resolucions en català.

stats